GENELKURMAY BAŞKANI DÜĞÜN ELEŞTİRİLERİNE ÇOK KIZDI

GENELKURMAY BAŞKANI DÜĞÜN ELEŞTİRİLERİNE ÇOK KIZDI

Genelkurmay başkanı Hulisi Akar'ın şehitlerin olduğu gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızının düğününe katılarak nikah şahitliği yapması sosyal medyada ağır birbiçimde eleştirilmiş ve istifa etmesi istenmişti.

Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, komuta heyetinin nikah törenine, "devlet protokolü çerçevesinde katıldığı" belirtilerek "Sadece imza ve tebrikattan ibaret olan bir nikah davetine icabet edilmesine yönelik yapılan bazı haber ve yorumlar; insani ve vicdani olmaktan uzaktır" denildi.

 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, Komuta Heyeti ile birlikte, 14 Mayıs 2016 tarihinde saat 13:00’te; Çukurca’da hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin Ankara Kocatepe Camiinde düzenlenen cenaze törenlerine katılmışlardır. Müteakiben, aynı Komuta Heyeti, aynı gün saat 15:00’te, İstanbul’da düzenlenen nikah törenine, devlet protokolü çerçevesinde katılmışlardır. Bu kapsamda, sadece imza ve tebrikattan ibaret olan bir nikah davetine icabet edilmesine yönelik yapılan bazı haber ve yorumlar; insani ve vicdani olmaktan uzaktır. Terörle Mücadeleye yoğun bir şekilde devam ettiğimiz bu günlerde, eleştiri ve yorumlarda insaflı ve yapıcı olunması, ayrıştırıcı dil kullanılmaması, ülkemizin ve aziz milletimizin birliği, beraberliği ve güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kaynak:Haber Kaynağı