GENEL SEÇİMDE AKP'YE KARŞI İTTİFAK ÇAĞRISI

GENEL SEÇİMDE AKP'YE KARŞI İTTİFAK ÇAĞRISI

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, bütün siyasi partileri Haziran ayındaki Genel Seçim'de ittifak yapmaya davet etti.

ADD Antalya Şubesi tarafından 24 ile 31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası Anma Etkinlikleri kapsamında Muratpaşa Belediyesi'nde bir konferans düzenlendi. Konferansa, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ile şair ve yazar Ataol Behramoğlu konuşmacı olarak katıldı. 'Suçlular ve Güçlüler Türkiye Gündemi' başlığını taşıyan konferansta, Kubilay'dan başlayarak Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Eşref Bitlis, Necip Hablemitoğlu ve Mustafa Yücel Özbilgin'in anısına saygı duruşunda bulunuldu.

ATAOL BEHRAMOĞLU

Selda Bağcan'ın söylediği 'Yuh Yuh' şarkısı eşliğinde 17 ve 25 Aralık operasyonuna, dört eski bakanın adının karıştığı yolsuzluk soruşturmalarına ve Cumhurbaşkanlığı sarayının maliyetine dikkat çekilen sinevizyon gösterisiyle başlayan konferansta, ilk konuşmayı Ataol Behramoğlu yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesini değerlendiren Behramoğlu, "Sevgili arkadaşlar Mustafa Kemal Atatürk'ün gelip geçtiği bu cağrafyada. Bu kültürde, bu ülkede Hikmetyar'ın dizinin dibinde oturan birinin bugün cumhurbaşkanı olması, bu ülke için yaşanabilecek en büyük utançtır" dedi. Konuşmasında CHP'yi de eleştiren Behramoğlu, 2015 seçimlerini kastederek, "Bu kafayla, bu gidişle seçimden bir şey çıkmaz. 'Tıpış tıpış gelecekler' denilen kişiler, tıpış tıpış gelmez bu sefer" diye konuştu.

SEFERBERLİK

Ana muhalefete sokağa inip halka gitmeleri çağrısında bulunan Behramoğlu, "Halkın olduğu her yerde sizi görmek istiyoruz. Gidin insanlarla konuşun. O insanların dertlerini dinleyip örgütleyin. Yapamıyorsanız, vazgeçin yapabileceklere bırakın. CHP'nin bir seferberlik ilan etmesi lazım. Bu çağrıyı CHP'ye yapıyorum" dedi.

Konuşmasında MHP'yi de 'ikiyüzlülük'le suçlayan Behrramoğlu, HDP'ye de "Aklınızı başınıza toplayın. İnsanlık tarihine, Türkiye tarihine hain olarak yazılmasın adlarınız. Bu ülkenin yurttaşları olarak laikliğe sevgi, saygı duyarak, ülke bütünlüğüne sevgi saygı duyarak sorunlarınızı dile getirin, başımızla beraber" diye konuştu.

'PARANTEZ OLAN BUNLARDIR'

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise ADD'nin siyaset yaptığını, ancak siyasi parti olmadığını söyledi. Çölaşan, "Bizim öncülüğümüz tamamen toplumu bu çerçevede bir yola koyabilmek. O mezar taşları gibi olan suskunları ve tepkisizleri bu mücadeleye katabilmek. Bu görevi yapıyoruz" dedi.

Birçok sorunun temelinde Atatürkçü düşünceden uzaklaşılması olduğunu savunan Çölaşan, "Cumhuriyet parantez filan değildir. Parantez olan bunlardır. Bunların parantezinin kapanması lazım. Biz cumhuriyeti yeniden taçlandıracağız. Mücadele, bunun mücadelesidir" dedi.

1990'lı yıllarda tam bağımsızlıktan yana, Atatürkçü oldukları için aydınların öldürüldüğünü, 2002'den sonra ise içeri tıkıldığını aktaran Çölaşan, demokrasi, özgürlük ve yaşam hakkı istedikleri için gençlerin de Gezi olaylarında öldürüldüğünü savundu. Mücadelenin gericilerle olduğunu kaydenen Çölaşan, Ak Parti'nin iktidardan indirilmesi gerektiğini kaydetti.

İTTİFAK ÇAĞRISI

AK Parti'nin önümüzdeki seçimde anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmayı hedeflediğini anlatan Çölaşan, “Çünkü geriye döndükleri zaman A'dan Z'ye kadar vatana ihanet suçu işlemiş durumda. Bizim bu seçimlerde şu veya bu parti programı değil, bu partiyi yasal yoldan iktidardan indirmek için siyasi partilerin ittifak yapmaları gerekir" dedi.

Toplantı sonunda ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, Çölaşan ile Behramoğlu'na çiçekle teşekkür etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı