GENEL KURMAY'DAN DÖVÜLEN PİLOT AÇIKLAMASI

GENEL KURMAY'DAN DÖVÜLEN PİLOT AÇIKLAMASI

İşte Ankara’da meydana gelen olayın ayrıntıları…

 

 

Ankara'da Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve elçilik görevlileri, tartıştıkları NATO'da görevli olan F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş'u eşinin gözleri önünde cadde ortasında öldüresiye dövdü. Karakuş, vatandaşların araya girmesiyle canını zor kurtardı.

GENEL KURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklama şöyle...
“10 Eylül 2014 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir subayımıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyor, personelimize acil şifalar diliyoruz.”

GÜVENLİK KAMERALARI GÖRÜNTÜSÜNDE

Vatandaşların tepkisi üzerine bankaya sığınan diplomat ise polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında bankadan çıkarıldı. Yaşanan o anlar bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre; Çankaya'daki Turan Güneş Bulvarı üzerinde içinde 4 kişinin bulunduğu Kuveyt Büyükelçiliği'ne ait 06 CD 3596 plakalı resmi araç, içerisinde NATO'da görevli F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş, eşi ve 6 günlük çocuğunun bulunduğu aracı sıkıştırdı. Karakuş ise aracının sıkıştırılması üzerine korna çaldı. Bunun üzerine Karakuş'un korna çalmasına sinirlenen Kuveyt Büyükelçiliği'ne ait araçtan inen ve aralarında diplomat ve askeri ateşenin de olduğu öne sürülen 4 kişi, Hakan Karakuş'u aracından indirerek cadde ortasında dövmeye başladı. Olayı gören vatandaşlar koşarak olaya müdahale etti. Toplanan kalabalık Hakan Karakuş'a saldıran saldırganlarla kavga etmeye başladı.

DİPLOMAT BANKAYA SIĞINDI

Karakuş'u öldüresiye döven 4 kişiden 3'ü vatandaşların tepkisi üzerine olay yerinden uzaklaşırken, diplomat olduğu öğrenilen Emad Ali Almohaid bir bankaya sığındı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bankaya gelen polis ekipleri bankaya sığınan diplomatı toplanan kalabalık nedeniyle bir süre çıkarmadı. Vatandaşlar ise polis ekiplerine şahsı korudukları gerekçesiyle tepki gösterdi. Kuveytli diplomat, polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında bankadan çıkartılarak emniyete götürüldü.

"KASITLI OLARAK YÜZÜNE VURDULAR, ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTILAR"

Görğü tanığı bir vatandaş olayı şöyle anlattı; "Arkadaş bir kişi. Eşi ve çocukları yanında. Kuveytli olanlar kasıtlı olarak bu kişiyi yere yatırıyor. Diğer 3 kişi suratını tekmeliyor. Direk olarak öldürmeye çalıştılar arkadaşı. Onların amacı dövmek değil, defalarca ayırdık. Kasıtlı olarak ayakta vurmuyorlar. Her tarafı açıkta olmasına rağmen, arkadaşın sadece yüzüne vurdular. İçeride de hakaret ediyorlar. 'Bizim dokunulmazlığımız var' diyorlar. Sonra dedik ki 'Siz bizim ülkemizde şahitlik yapamazsınız, hepimiz şahitlik yapacağız. Ondan sonra bankadan polisi arıyorlar. 'Biz diplomatız, dokunulmazlığımız var saldırıya uğradık, bizi linç edecekler gelin kurtarın' diyorlar. Burada hiç kimse saygısızlık yapmadı. Gördüğünüz gibi devletin memuruna da saygılıyız. Sadece yüzlerine tükürmek istiyoruz. Şahitlik de yapacağız. Ama polisin bize söylediği şu; 'Bunlar burada geçen ay da adam öldürdüler hiçbir işlem yapılmadı, orada da olacağı bu. Onlar dayak yiyenle anlaşırlar siz arada kalırsınız dağılın' diyorlar. Eğer bizim ülkemizdeki adalet sistemi buraya geldiyse, herkes burada kafasına göre yorum yapar. Yarın linçler başlar. Lütfen yetkililere sesleniyoruz, sırf dokunulmazlık adı altında bizim ülkemizde bize bunları yapan insanlara gereğini yapın. Burada bu insanların elini kolunu sallayarak polis güvencesiyle götürülmesini, şu bankadan bu insanları kurtarıp, yaralı insanı almadılar içeri. Yaralı burada asfalttaydı. Aldılar o diplomat bozuntusunu içeriye, o insanlar içeride eli kolunu sallaya sallaya klimanın içinde oturdular. Artık lütfen yetkililerde bunların dokunulmazlığını verirken, bir sefer daha düşünsünler" dedi.

YARALANAN F-16 PİLOTU TEDAVİ ALTINA ALINDI

F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş olay yerine çağrılan ambulansla İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırıldı. Aldığı darbeler sonucu yaralanan Karakuş, daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne sevk edildi.

ÖLDÜRESİYE DAYAK KAMERADA

Yaşanan o anlar bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Karakuş'u 4 kişinin dövdüğü belirtilirken, karakola olayla ilgili iki kişinin ifade verdiği öğrenildi. Olaya karışan bir kişinin ise elçilik aracında bulunan Kuveyt Askeri Ateşesi Adel Ahmad H. Almunawer olduğu öne sürüldü.

6 GÜNLÜK ÇOCUĞUNU AŞI İÇİN SAĞLIK OCAĞINA GÖTÜRÜYORDU

NATO'da görevli olan F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş'un doğum izni nedeniyle Türkiye'de bulunduğu, olay sırasında 6 günlük çocuğunu sağlık ocağına aşı yaptırmaya götürdüğü öğrenildi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı