GENÇ VE İNCE AKP'Yİ FENA BOMBALADI

GENÇ VE İNCE AKP'Yİ FENA BOMBALADI

Kamer Genç: "AKP yüzde 40'ın üzerinde oy alsın kendimi yakacağım" Muharrem İnce: "Onların adı ak bizim alnımız ak"...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başkakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydındaki 30 milyon Avro’yu Türk Lirası olarak hesapladı. 30 milyon Avro’nun 50 TL’lik banknotlar halinde olması durumunda 900 kilo ağırlığında olduğunu söyleyen İnce, “Bu memleketi kamyonla soydular, kamyon dolusu parayla soydular” dedi.

Kamer Genç ise AKP'nin yüzde 40'ın üzerinde oy alması halinde kabahati kendilerinde aramaları gerektiğini belirterek, "Yüzde 40’ın üzerinde oy alırsa kendimi yakacağım" dedi.

Yalova’nın Altınova İlçesi’nde CHP İlçe Teşkilatı düzenlenen aday tanıtım toplantısına CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Partililere ilk olarak Tunceli Milletvekili Kamer Genç seslendi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Genç, şöyle konuştu:

GENÇ: BUNU HAFİFE ALMAYIN, BU ADAM ÇILDIRMIŞ

“Biz kendi kendimize orada ‘hırsız var’ deyince, bunlar pireleniyor. Diyorum, ‘Siz hırsız değilseniz niye pireleniyorsunuz?’ Şimdi 30 Mart seçimlerine gidiyoruz. Şimdi tabi ki bir kişi seçilecek. Bu seçimlerin Türkiye’ye yansıması çok önemli. Genel Başkanımız diyor ki ‘Başçalan’, Genel Başkanımız ‘Başyalancı’ diyor.

Başka bir memlekette olsa bir Başbakan’a ana muhalefet partisi genel başkanı ‘Sen Başçalan’sın, sen Başyalancı’sın’ dediği zaman orda kıyamet kopar. Eğer hakikaten kendisi Başçalan değilse çıkacak ben Başçalan değilim diyecek. Dava açacak, yumruk yumruğu dalaşacak. 'Yahu sen nasıl bana böyle dersin' diyecek ama bunda Başçalan vasfı var. Ortada deliller var, dolayısıyla bir memlekette aşağılanmış bir sıfatla çağırılan bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakanlık yapamaz, bakanlık da yapamaz. Kıyamet kopmuş demektir. Bunu hafife almayın. Bu adam çıldırmış, bu adam cinnet getirmiş. Bakın diyor ki; Adalet Bakanı’na telefon edip ‘efendim ihaleye müdahale et’ diyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre suç. Suç işlemiş insanın orada bir dakika oturmaması lazım. Başka yerde olsa bunları sokakta linç ederler.”

"YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE OY ALIRSA KENDİMİ YAKACAĞIM"

Kamer Genç, AKP'nin yüzde 40'ın üzerinde oy alması halinde kabahati kendilerinde aramaları gerektiğini belirterek, “Ben zaten dedim. Yüzde 40’ın üzerinde oy alırsa kendimi yakacağım. Bu kadar yolsuzluk yapan, bu kadar hırsızlık yapan, bu kadar diktatör bir adam eğer bu memlekette hala yüzde 40’ın üzerinde oy alıyorsa demek ki kabahat bizde kardeşim. Demek ki millete bir şeyler anlatamıyoruz" dedi.

İNCE: ONLARIN ADI AK, BİZİM ALNIMIZ AK

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de yayanlanan kasetler ile Başbakan Erdoğan'ı eleştiren konuşma yaptı. Başbakan’ın kendisiyle ilgili bazı ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu kabul ettiğini söyleyen İnce, "Bazılarının adı ‘Ak’tır, bazılarının alnı aktır. Onların adı ak, bizim alnımız ak. Bunlar neden böyle dik duruyorlar biliyor musunuz? Boğazına kadar pisliğe batmışlar.

Telefon konuşmaları her gün yayınlanıyor. Fenerbahçe’yle ilgili olan konuşmayı Fenerbahçe Kongresi’ne müdahaleyi yalanlıyorlar mı? Hayır yalanlamıyorlar. Koç Holding’i, ihaleyi müdahale etmiş Başbakan belli. Yalanlıyor mu? Hayır, kabul ediyor. Peki, Bahçeli’nin alt yazısını geçirtme, Alo Fatih hattı var ya, peki onu kabul ediyor mu? Ediyor. ‘Tamam, ettim’ diyor. Bütün telefon kasetlerini kabul ediyor ama bir tek bunu kabul etmiyor. (Para işareti). Ne diyor oğluyla beraber. ‘Sıfırla’ diyor ‘sıfırla’. ‘Sıfırladın mı’ diyor. ‘Uğraştım’ diyor. Demek bu salon dolusu para var” dedi.

30 MİLYON AVRO'YU MATEMATİK HESABIYLA ANLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarında geçen 30 Milyon Avro ile ilgili de konuşan İnce, partililere 30 Milyon Avro’nun büyüklüğünü matematik hesabıyla anlattı. İnce, "Önceden biliyorsunuz, çocuğa para verirdik. Bakkala gönderirdik. Bizim çocukluğumuzda gaz yağı alırdık, tuz alırdık. Artan üste bozuk parayla ciklet, sakız alırdık. Bunun oğlan ne diyor. 'Dağıttım' diyor.

Ali’ye verdi, Ahmet’e verdi, enişteye verdi. 30 milyon Avro arttı diyor. Bir de artan parayla bir de villa aldım diyor. Şimdi 30 milyon avroyu size bir fizik öğretmeni olarak, biraz matematik bilen biri olarak anlatayım. 30 milyon avro Türk parasıyla eski parayla 90 trilyon yapar. 90 milyon yani şimdi. 90 trilyon versem siz alıp gidebilir misiniz? 90 trilyonu 200 liralık banknotlardan yapsak, bir desteye 100 tane koysak, 20 bin lira yapar. 90 trilyon olması için 4 bin 500 tane 100’erli deste lazım.

Bunları tartsak, 100 gram gelse, 450 kilo yapar. 50 gram gelse 225 kilo yapar. 200 liralık para yaptığımızda 225 kilo yapar, eşek bile taşıyamaz. Anca beygir olması gerekir. 100 liralık yapsak 450 kilo yapar, 50 liralık yapsak 900 kilo yapar. Dağıttıktan sonra artan para 1 ton para yapıyor. Kamyonla getireceksin. Bu memleketi kamyonla soydular, kamyon dolusu parayla soydular” diye konuştu. İnce eleştirilerini şöyle sürdürdü:

İNCE: BU SAFTAN KURTULMAMIZ LAZIM

"Şimdi diyor ki, ‘bu cemaat’ diyor, ‘bunlar örgüttür’, ‘bu cemaat paralel devlettir’ diyor. E, 12 senedir ortaktın. Ne istediler de vermedik diyen sendin. Ne oldu? Ayağına bastılar da nasırına bastılar da mı kötü oldun? Biz diyor safmışız diyor.

Arkadaşlar saf adam bakkal dükkânı bile yönetemez, Türkiye’yi nasıl yönetecek? Ne istediler de verdik diyorsun, safmışız diyorsun. Peki, sana soru; Davos’ta ekonomik forumda başka ülkelere ne verdin? Kıbrıs’ta Yunanistan’a ne verdin? Washington’da Obama’ya ne verdin? Rusya’da Moskova’da Putin’e ne verdin? Bu memleketin hangi değerlerini sattın? Saf adamdan Başbakan olur mu? Bu saftan kurtulmamız lazım. Ona biz saf demiyoruz. O kendine saf diyor. O zaman saf adamdan Başbakan olmaz."

O HAKİM ADAMMIŞ ADAM

Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili de konuştu. İnce, “Fenerbahçe Kongresi’ne, alt yazıya hiç itiraz etmiyor, hatta Adalet Bakanı’na telefon açıyor. Şu davayı ayarla diyor. Adalet Bakanı ne diyor ona. Ayarlayamam diyor. Neden diyor? Hâkim Alevi diyor. Ondan ayarlayamam diyor. Bunları biliyorsunuz, okuyorsunuz. Aslında şunu demek istiyor. O hakim adammış adam. Önemli olan hakimin Alevi-Sunni olması değildir. Önemli olan o hakimin adam olmasıdır. Ve o hakim de adammış” diye konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı