Genç Polisin Sır Ölümü

Genç Polisin Sır Ölümü

Henüz 21 yaşındaydı.

6 AYLIK POLİS NEDEN ÖLDÜ


İZMİR'de, odasındayken başından silah ile yaralanan 6 aylık polis memuru 21 yaşındaki Hakan Kırmızı, hayatını kaybetti.

MOBBİNG İDDİALARI
Bazı meslektaşları twitterda Kırmızı'nın ölüm nedeninin intihar olduğunu ve mobbing iddialarını ileri sürdü. CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'de attığı twit ile gruba konunun takipçisi olacağını iletti.


Olay, bugün akşam saatlerinde, Menderes İlçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Anne ve babasıyla yaşayan 21 yaşındaki Hakan Kırmızı'nın odasından silah sesi duyuldu. Polis memuru Kırmızı'nın kanlar içinde yattığını gören ailesi durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine eve gelen acil yardım ekipleri, başından yaralanan Kırmızı'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Emniyet yetkilileri, sağ şakağında yara izi bulunan Kırmızı'nın ilk belirlemelere göre bitişik atış sonucu öldüğünün tespit edildiğini, cesedin otopsiye gönderildiğini açıkladı. Yakınlarının yanındayken elindeki silah ile uğraştığı belirtilen Kırmızı'nın, odasında yalnız olduğu sırada yaralandığı olayın intihar mı, yoksa kazayla mı olduğunu otopsi sonucunun belirleneceği kaydedildi. Yetkiler ayrıca, İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hakan Kırmızı'nın herhangi bir maddi sıkıntısının bulunmadığını, kız arkadaşının da olmadığının öğrenildiği açıkladı.


VEKİLDEN GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPARIM TWETTİ 


Sosyal paylaşım sitesi twitterda kurulan 'polis reform grubu'nda gencin arkadaşları ve meslektaşları, 6 aylık polis memuru Kırmızı'nın kazayla değil, intihar ederek yaşamına son verdiğini ileri sürdü. Mobbing iddialarını paylaşan grup üyelerinin destek istediğine İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, "Ben yarın konu ile ilgili gerekli girişimleri yaparım. Ama detay yapıp bir soru önergesi ile deşelim konuyu" twitiyle karşılık verdi.


Son zamanlarda artan polis intiharları nedeniyle sosyal medya üzerinden örgütlenen polislerin kurdukları gruplarda bu olay tartışıldı. Çalışma saatleri ve şartları yüzünden bunalıma girdiğini belirten polis memurları, intihar oranlarında artış olduğunu ileri sürdü. Twitter'ın dışında sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kurulan 'Polis Kürsüsü' adlı grupta ise olayın intihar olabilme ihtimalinin bulunduğu, polis memurunun silahını temizlerken başından vurulmasının imkansız olduğu ileri sürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı