GENÇ İŞADAMLARI ERDOĞAN’DAN NE İSTEDİ?

GENÇ İŞADAMLARI ERDOĞAN’DAN NE İSTEDİ?

Hem tebrik hem talep açıklaması

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen Gül'e teşekkür etti; 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlarken; seçime katılan tüm adaylara ve sandığa giderek oy kullanan tüm seçmenlere demokrasiye katkılarından ötürü teşekkür etti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür eden Yücelen'in açıklaması şöyle:

"Türkiye olarak demokrasi tarihimizde bir ilke imza attık. İlk kez Cumhurbaşkanımızı halkımızın oyları ile seçtik. Sandıktan yanlış çıkmaz; Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamın sahibinin kim olacağını en iyi bu ülkenin vatandaşları bilir. Seçime aday olarak katılan birbirinden değerli adaylara, seçim sürecinde gösterdikleri olgun mücadele için teşekkür ediyoruz. Başta seçimi kazanan ve 12. cumhurbaşkanımız olarak bu büyük sorumluluğu teslim alacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ve Sayın Selahattin Demirtaş'a ve sandığa giderek oy kullanmak suretiyle demokrasimizin gelişmesine katkıda bulunan herkese öncelikle teşekkür etmek istiyoruz.

Türkiye'nin 11. cumhurbaşkanı olarak önemli hizmetler gerçekleştiren Sayın Abdullah Gül'e ve ekibine bu dönemdeki hizmetleri için teşekkür ederken; 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da kutluyor ve kendisine başarılar diliyoruz.

TÜGİAD olarak, Sayın Başbakanımızın görev süresinde de iyi bildiği gibi; üreten, istihdam yaratan, ihracat için savaşan reel sektörümüzün temsilcisi olarak kendilerinden beklentimiz, reel sektörün ihtiyaçlarını ön planda tutmasıdır. Reel sektör çalıştığı ve ürettiği sürece bu ülkede fabrika bacalarından duman çıkacak, evlere ekmek girecektir. İş dünyasının genç temsilcileri olarak, ülkemizin refahının artırılmasının ve olabildiğince eşit paylaşılmasının ortak hedef olarak ön planda olmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye’nin özlediği uzlaşma ve hoşgörü kültürünü temsil eden cumhurbaşkanlığı makamının, önümüzdeki süreçte, siyasi partiler ve toplumun farklı kesimleri arasında denge ve diyaloğu sağlayarak bu hedefe sahip çıkmasını arzu ediyoruz. İş dünyasının genç temsilcileri olarak bizler Cumhurbaşkanlığı makamının en önemli görevinin ülkemizdeki birlik, beraberlik ve sosyal barışı devam ettirmek olduğunu düşünüyoruz. Seçimlerin ardından tüm Türkiye'yi elbirliği ile çalışmaya ve ülkemizi daha iyi bir ülke yapmak için mücadele etmeye davet ediyoruz."

TÜGİAD:

1986 yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir. 2014 yılında JEUNE üyesi olan TÜGİAD G20 Genç Girişimciler İttifakı'nın 2014-2015 dönem başkanlığını üstlenmiştir.

Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 milyar dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.

1993 yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.

Türkiye genelinde 115'i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profiliyle ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.

Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.

Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD'lıların en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

 

Kaynak:Haber Kaynağı