"Gemicik One Minute" Yapmamış

"Gemicik One Minute" Yapmamış

Oğul Erdoğan’ın gemiciği son olarak 12 Ocak’ta Ashdod Limanı’na demir atmış...

OĞUL TİCARETİNE "ONE MINUTE" YOK

Burak Erdoğan, babasının İsrail’e uyguladığı ambargodan etkilenmedi. Oğul Erdoğan’ın gemiciği son olarak 12 Ocak’ta Ashdod Limanı’na demir atmış...


Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın Da­vo­s’­ta­ki pa­nel­de ko­nuş­ma­sı­nı ke­sen İs­ra­il Cum­hur­baş­ka­nı Şi­mon Pe­re­s’­i ‘O­ne mi­nu­te­’ di­ye­rek azar­la­ma­sıy­la Tür­ki­ye- İs­ra­il’­in ara­sı açıl­mış­tı. 2010’da Gaz­ze­’ye yar­dım gö­tü­ren Ma­vi Mar­ma­ra ge­mi­si­ne dü­zen­le­nen bas­kın­da 9 Tür­k’­ün İs­ra­il as­ker­le­ri ta­ra­fın­dan öl­dü­rül­me­si ise iki ül­ke ara­sın­da­ki iliş­ki­le­ri bi­tir­me nok­ta­sı­na ge­tir­di. Bu olay­dan son­ra İs­ra­il’­e bü­yük öf­ke du­yan Er­do­ğan, “Ti­ca­ri iliş­ki­le­ri­mi­zi, as­ke­ri iliş­ki­le­ri­mi­zi ve as­ke­ri sa­vun­ma sa­na­yi­ne yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­mı­zı as­kı­ya alı­yo­ru­z” açık­la­ma­sı yap­mış­tı. İs­ra­il’­le iş ya­pan işa­dam­la­rı­nı da uyar­mış­tı.

GEMİCİĞİ GEZİYOR

An­cak Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın İs­ra­il’­e uy­gu­la­dı­ğı am­bor­go­ya ar­ma­tör­lük ya­pan oğ­lu Bu­rak Er­do­ğa­n’­ın ka­tıl­ma­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. ma­ri­nat­raf­fic.com ad­lı de­niz­ci­lik si­te­sin­de ya­yın­la­nan se­yir bil­gi­- le­ri­ne gö­re, Ah­met Bu­rak Er­do­ğa­n’­ın sa­tın al­dı­ğı ilk ge­mi olan Saf­ran 1, bu yı­lın ba­şın­da 12 Ocak gü­nü öğ­len sa­at­le­rin­de, İs­ra­il’­en en bü­yük li­ma­nı Ash­do­d’­a de­mir at­tı. Si­te, Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın “ge­mi­ci­k”­?o­la­rak ta­nım­la­dı­ğı Saf­ran 1’in, İs­ra­il li­ma­nın­da yük alıp al­ma­dı­ğı­na iliş­kin her­han­gi bir bil­gi­ye ise yer ver­me­di.

İKİNCİ GEMİYE BAYRAK ÇEKTİ

Ahmet Bu­rak Er­do­ğa­n’­ın yüz­de 99 his­se sa­hi­bi ol­du­ğu MB De­niz­ci­lik Şirketi, Saf­ran 1 ad­lı 95 met­re­lik kar­go ge­mi­si­nin ar­dın­dan ge­çen yıl 10.5 mil­yon do­la­ra 170 met­re uzun­lu­ğun­dan 23 met­re ge­niş­li­ğin­de bir ku­ru yük ge­mi­si de sa­tın al­dı. Eter­nal Con­fi­den­se (Son­suz Gü­ven) ad­lı ge­mi İs­tan­bul Li­man Baş­ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan “Sa­kar­ya­” adıy­la tes­cil­len­di. Çin Li­ma­nı­’n­da Türk Bay­ra­ğı çe­ki­len ge­mi­, ti­ca­ri ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­ndı. Vietnam’dan yola çıkan gemi son olarak Ka­ra­yip De­ni­zi üzerinden Tür­ki­ye­’ye dö­nüş yo­lu­na geç­ti.

BU GEMİYİ DE 10,5 MİLYON DOLARA SATIN ALDI

Burak Erdoğan, ikinci gemisini 2012 sonunda bir Japon şirketinden satın aldı. 170 met­re uzun­lu­ğun­da, 23 met­re ge­niş­li­ğin­de­ki gemiye, bu yıl başında Türk Bayrağı çekildi. Gemin Eternal Confidence (Sonsuz Güven) olan adı da, Sakarya olarak değiştirildi.