Gelişim'de 5 kişi çıkartıldı... Üniversitelerde “Gezi" kıyımı

Gelişim'de 5 kişi çıkartıldı... Üniversitelerde “Gezi" kıyımı

AKP Hükümeti’nin Gezi Parkı olaylarının ardından başlattığı cadı avı, üniversitelere de yansımaya başladı. İktidara yaranmaya çalışan üniversitelerde işten çıkartmalar yaşanıyor

AKP Hükümeti’nin Gezi Parkı olaylarının ardından başlattığı cadı avı, üniversitelere de yansımaya başladı. İktidara yaranmaya çalışan üniversitelerde işten çıkartmalar yaşanıyor.

Yurt Gazetesi’nden Uğur Can Biçer’in haberine göre; İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin Gezi Parkı olaylarına sessiz kalmayarak internet üzerinden protestolara destek veren paylaşımlar yapan Marka İletişim, Çocuk Gelişimi, Lojistik ve Taşımacılık, Menkul Kıymetler ve Moda Tasarımı Bölümü'nden 5 öğretim görevlisi ve 1 okul personelini belirlenerek işlerine son verdiği öne sürüldü.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN YAZI

Sosyal medya üzerinde "İstanbul Gelişim Üniversitesi kendi çapında bir cadı avı başlattı" başlıklı yazı dolaşmaya başladı. Bu yazıda üniversitenin Gezi Parkı olaylarına sadece internet üzerinden paylaşım yaptığı gerekçesiyle öğretim görevlilerinin işine son verdiği belirtildi. Kurumun bu davranışının diğerlerine göz dağı vermek için olduğu da vurgulanan yazı da işten çıkarılma sebeplerinin “bölüm kapandı” veya “ders boştu” gibi bahaneler olduğu ileri sürüldü. 

Sosyal medya üzerinde dolaşan ancak imza bulunmayan yazı"Biz tüm sosyal mecralardan ve fiilen Gelişim Üniversitesi'nin bu adaletsiz kurum politikasını yaymaya, bu haksızlığı protesto etmeye devam edeceğiz" açıklamasıyla son buluyor.

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ PAYLAŞIMLARINI SİLDİ

Yaşanan bu olayların ardından üniversitedeki bazı öğretim görevlilerinin oluşan bu durum karşısında ürktüğü ve Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden paylaştıkları video, fotoğraf ve yazıları sildiği öğrenildi.

ÖĞRENCİLER İNTERNET ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENİYOR

Üniversite yönetiminin bu tutumundan rahatsız olan öğrenciler ve eski mezunlar twitter üzerinden #İGUCadıAvı hastag'i altında birleşerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

MÜDÜR YARDIMCISI SUÇLAMALARI REDDETTİ

İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Müdür Yardımcısı Halil Yekin Güzel Yurt'a yaptığı açıklamada, öğretim üyelerinin işlerine son verildiğini kabul etti ancak Gezi Parkı olaylarıyla işten çıkarılmaların bir alakası olmadığını ileri sürdü. Hiçbir öğretim görevlisinin düşüncelerinden dolayı okuldan uzaklaştırılamayacağını ve işine son verilemeyeceğini öne süren Güzel yapılan protestoların üç beş kendini bilmez öğrencinin yaptığı açıklamalarla bir kurumu karalama çabası olduğunu söyledi.

YEDİTEPE'DE DE İŞTEN ÇIKARMA

Öte yandan Yeditepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Barış Dağlı da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, işten çıkarılmaya dair üniversitenin İnsan Kaynakları bölümünden görüşmeye çağrıldığını açıkladı. Barış Dağlı, kısa bir değerlendirme yaptı ve“Gezi Parkı ve Asistan Dayanışması'nın yansımaları başladı” dedi.