Gelinlik Fiyatları 700 Euro'dan Başlıyor

Gelinlik Fiyatları 700 Euro'dan Başlıyor

Dünya Düğün Fuarı ziyaretçi akınına uğradı.

DÜNYA DÜĞÜN FUARI VİYANA’DA DÜZENLENDİ
 
İhsan EKİCİ/VİYANA

AVUSTURYA'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Dünya Düğün Fuarı ziyaretçi akınına uğradı. 14 değişik ülkeden 288 firmanın ürünlerini sergilediği fuar 3 gün sürdü ve 268 bin ziyaretçi gezdi. Aralarında 3 Türk firması Yıldız Dekor, Evoy Dekor ve I-Su Gelinlik Mode firmalarının da bulunduğu fuarda yeni evlenecek olan çiftlerin düğünlerindeki ihtiyaçlarından çok 2013 modası ile ilgilendikleri gözlendi.
 
Gelin arabasından, düğün pastasına, fotograf, video, düğün davetiyesi, takılar, gelinlik ve damatlıklar 3 gün süren fuarda görücüye çıktı. Fuarda yer alan tek Türk gelinlik firması I-SU Mode'nin sahibi ve modacı Aysu Deniz Uçar 2013 yılında hangi gelinlik ve damatlıkların moda olduğunu anlattı.
 
BU YIL SADE GELİNLİKLER MODA
 
Aysu Deniz Uçar, 2013'ün gelinlik ve damatlıklarını şöyle anlattı; 
 
"Daha çok dantelli, güpürlü olan modeller ve çok kabarık olan sisi modeller moda. Bunları biz "Prenses" olarak adlandırıyoruz. Belden aşağıya doğru çok geniş tüller ile gelen, üzerinde taş işlemeler bulunan, sade veya güpürlü olan modeller çok moda. 2013 yılında duvaklar çok fazla uzun olmayacak. Daha çok kısa ve sade duvaklar tercih edilecek."
 
Gelinlik ve damatlıklarda mevsimlere göre moda olmadığını belirten Aysu Deniz Uçar, "Özellikle gelinliklerde yıllık modalar görücüye çıkıyor. Ona göre her yıl modeller değişiyor. Mesela bir sene taşlı modeller ise diğer sene sade modeller ön planda. Bazen kabarık modeller, bazen de incili modeller moda olarak karşımıza çıkıyor. Bellerdeki hafif detaylar 2013 yılında ön plana çıkıyor" diye konuştu.
 
Avrupalı gelinler düz fakat küpürlü modelleri tercih ediyorlar. Düz modeller sadeymiş gibi gösteriyorlar ama üzerlerindeki işlemeler bu modellere bir ayrıcalık ve kalite katıyor. Gelinlik fiyatları 700 Euro'dan başlıyor ve bu rakam istekler doğrultusunda 10 bin euro'ya kadar çıkabiliyor.
 
Uçar bu yıla damgasını vuracak Prenses modelini tarif ederken, şöyle dedi:
 
"Prenses' olarak adlandırılan gelinlikler bel kısmında kıvrık tül olanlardır. Bunların özellikleri; üzerindeki drapelerden bellerine verilen kumaş fazlalıkları ve bel kısmındaki işlemelerdir. Bu modellerde savarowski taşlar çok önem taşıyor. Damatlıklar bu sene daha farklı modellerle karşımıza çıkıyor. Artık düz Siyah damatlıklar yerine daha hareketli damatlıklar geliyor. Desenli yelekler, frak, parlak kumaşlar, saten tercih ediliyor. Papyon ve kravatlar da ön plana çıkıyor. Damatlıklarda bu yıl olmazsa olmazların başında kol düğmeleri ve kol aksesuarları geliyor. Damatlıklar için revaçta olan gömlek modeli ise ata yaka gömleklerdir."