GELİN EVİNDEN ALTINLARI ÇALAN KADIN ARANIYOR

GELİN EVİNDEN ALTINLARI ÇALAN KADIN ARANIYOR

Aydın'ın Söke İlçesi'nde dünya evine giren 26 yaşındaki Rıdvan Karadavut ile aynı yaştaki eşi Cemile Karadavut, düğün günü 'gelin çıkartma' sırasında hırsızlık şoku yaşadı.

Bir yıl önceki nişan töreninde takılan altınlarının konulduğu çanta, gelin evine giren kimliği henüz belirsiz kadın şüpheli tarafından çalındı. Eğlence sırasında kaydedilen görüntüleri izleyen çift, henüz yakalanamayan şüphelinin soğukkanlı hareketleri karşısında şaşkına döndü.

İzmir'de yaşayan ve Aydınlı olan eğitim danışmanı Rıdvan Karadavut ile endüstri mühendisi eşi Cemile Karadavut, yaklaşık 1 yıl önce nişanlandı. Nişanda takılan yaklaşık 20 bin TL'lik altın ve para düğünde takılması için genç kadının ailesi tarafından saklandı. Geçen 12 Ağustos'ta çiftin düğünü için takılar da bir çantaya konuldu ve vestiyere asıldı. Hazırlıklarını tamamlayan Rıdvan Karadavut ve ailesi otomobilleriyle konvoy halinde gelinin evine geldi. 'Gelin çıkartma' sırasında, davul zurnalı eğlence yapılırken eve giren kimliği belirsiz bir kadın önce evin yatak odasına girdi. Burada bir şey bulamayan şüpheli daha sonra vestiyerdeki çantayı alarak kayıplara karıştı.


ŞÜPHELİ KAMERADA

Hayatlarının en mutlu gününde büyük şok yaşan çiftten Cemile Karadavut şunları söyledi:

"Gelin alma sırasında tatsız bir olay yaşadık. Eşim evimize geldiğinde evde eğlence vardı, davul zurna çalınıyordu. Ondan önce içeriye bir kadın girmiş. Daha sonra görüntülerden izlediğimiz kadarıyla yatak odasına giriyor, orada bir şey bulamayınca, vestiyerden çantaları alıp gitmiş. Eğlence devam ederken annem, 'çantam yok, siz mi aldınız şaka mı yapıyorsunuz' diye bağırmaya başladı. Her şey 5 dakika içinde yaşandı. Çantada, nişanda takılan altınlar, paralar ve cep telefonu vardı. Çantadakiler toplamda 20 bin TL değerindeydi. Annem altınları takmak isteyip istemediğimi sormuştu olaydan önce, ben de düğünde takılsın diye istemedim. Annem de çantasına koymuş vestiyere asmış. Her şeyi durdurup Jandarmayı aradık. Bir görevli şüpheliyi tanıdığını söyledi, daha sonra şüphelinin o kişi olmadığı ortaya çıktı. Jandarmaya görüntüleri ve ifadelerimizi verdik. Ardından da eğlencemize devam ettik."

DAHA TATSIZ ŞEYLER YAŞANABİLİRDİ

Şüphelinin çok rahat tavırlar sergilediğini belirten Cemile Karadavut, "O gün hem kız hem de erkek tarafı vardı. Kız tarafı şüpheliyi erkek tarafından, erkek tarafı ise kız tarafından sanıyor. Hatta halam kızın elindeki çantayı görüyor ve annemin verdiğini düşünüyor. Belki fark edilse daha tatsız bir şey yaşanacaktı. Küçük kuzenlerimiz kaçırılabilirdi. Bizim tesellimiz mala zarar gelmesi oldu. Görüntüleri izleyince çok üzüldük. Ciddi miktarda paramız gitti. Nasıl bu kadar kör olabildik bilmiyorum. Alınan az bir para değil, kredi çekip onu da peşinat yaparak ev ya da araba alabilirdik. Bizi zor duruma sokacak bir para. Şüphelinin yakalanmasını istiyoruz ama açıkçası ümidimiz azaldı. Bunlar profesyonel gibi görünüyor. Bir çete olabilir, bizim canımız yandı ama inşallah bizim sayemizde yakalanırlar. Belki bizim paramız bize dönmeyebilir ama gelecekte başka insanlarının başına gelebilecek tatsız şeyler önlenmiş olur" dedi.

EMEĞİMİZİ GÖTÜRDÜLER

Olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen Rıdvan Karadavut, "Bu talihsiz olayda en çok sinirlenenlerden biri de benim. Bunca yıl yaptığımız emeğimiz, kazancımız hak sahibi olmayan biri tarafından alınıp götürülüyor. Kimsenin canına bir şey olmasın gelen mala gelsin ancak bu şekilde bir olayın yaşanması canımızı sıkıyor. Jandarma ekipleri gelmeden önce her yeri aradık. Kız görüntülerde de görüldüğü gibi sakin bir şekilde alıp gidiyor" diye konuştu. Çift şüphelinin bir an önce yakalanmasını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı