GEÇİCİ İŞE 1907 KİŞİ BAŞVURDU BAKIN İŞE NASIL ALINDILAR

GEÇİCİ İŞE 1907 KİŞİ BAŞVURDU BAKIN İŞE NASIL ALINDILAR

Ekmek aslanın ağzından midesine indi

ZONGULDAK'ta, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında okullarda geçici temizlik görevlisi olarak işe alınacak 300 kişiden 241'i, başvuruda bulunan 1907 kişi arasında noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile belirlenirken, 59 kişi ise devletten yardım alan ihtiyaç sahipleri arasında yapılan mülakatla işe alındı.

59 KİŞİ BAŞBAŞA GÖRÜŞEREK İŞE ALINDI

İlçe ve beldelerdeki ilkokul, ortaokul ve liselerde temizlik işlerinde 1 Ekim 2014- 15 Haziran 2015 tarihleri arasında asgari ücretle çalışacak 241 personel için bin 907 kişi başvuruda bulundu. 241 kişinin belirlenmesi için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde noter huzurunda kura çekilişi yapıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve noter yetkililerinden oluşan 7 kişilik komisyon huzurunda, milli piyango çekilişlerinde kullanılan şans toplarıyla gerçekleştirilen kura çekilişinde adı çıkanlar sevinç yaşadı. İsmi okunmayanlar ise üzgün şekilde salondan ayrıldı. Çekiliş sonunda 241 asil, 482 de yedek isim belirlendi.

İl merkezindeki okullarda işe alınacak 59 kişi ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan ihtiyaç sahipleri arasında yapılan mülakatla belirlendi.

Gönül Demirsu, başvurularda iş bulmada güçlük çeken 35 yaş üzeri erkek, kadın, engelliler ile eski hükümlülere öncelik tanındığını söyledi. Demirsu, "Geçici de olsa bu istihdam ettiğimiz işçilere 9 ay boyunca gelir desteği sağlayacağız, sigortalarını da yapmış olacağız. Bu suretle uzun süredir iş bulamayan vatandaşlarımıza en azından geçici gelir desteği sağlamış olacağız" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı