Gecenin Eylem Raporu

Gecenin Eylem Raporu

Dün gece Türkiye'nin her köşesinde durma eylemi yapıldı. Sosyal medya da binlerce il ve ilçeden durma eylemi fotoğrafları yayımlandı.

Ankara Kennedy caddesinde gece 2 de polis dağılın uyarısı yaptı, sonra tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ankara’da eylem ilçelere dağıldı. Dikmen, Çayyolu başta olmak üzere bir çok ilçede büyük kalabalık toplandı. Ankara Tuzluçayır meydanda yaklaşık 3 bin kişi "diktatör istifa" sloganları eşliğinde eylem yaptı.  Batikent'te 5 bin kişi “Hükümet istifa, Ethem Yoldaş ölümsüzdür, Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarıyla yürüdü.

Duran adamlara Taksimde dün gece geç saatlere kadar durma eylemi yaptı polis müdahale etmedi.

İstanbul Abbasağa'da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları hep beraber "birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı. Takımlar Beşiktaş Çarşı grubunun gözaltındaki üyeleri için destek amaçlı Kadıköy’den toplu olarak Beşiktaş’a yürüdü ve hep birlikte durma eylemi yaptılar.

Denizli’de çok sayıda eylemci 5 saat durma eylemi yaptı sonra yere yatarak diren Her yer direniş her yer Taksim yazdılar

İzmir’de Efe kostümlü bir performans öğrencisi 1 gün 34 dakika 6 saniye hiç mola vermeden efe kostümü ile durma eylemi gerçekleştirdi. Ona yüzlerce İzmirli eşlik etti. Erdal isimli performans sanatçısı bu alanda resmi olmasa da bir rekora imza attı.

Guinness'e başvurulmadığı için mola vermeden İspanya'da 14 saat, Hindistan'da da aralıklı 21 saat olan her iki rekoru da gayri resmi olarak kıran İzmirli performans sanatçısı, temel amacının sevgi dilini insanlara göstermek olduğunu kaydetti.

Çorlu’da 5 yüz kişi her akşam olduğu gibi Heykel meydanında buluştu.

Adana'da Şakirpaşa Mahallesi'nden Atatürk Parkı'na gitmek isteyen halka polis saldırdı, 2 kişi gözaltına alındı. Atatürk Parkı'nda bulunan halk ise direnişi türkülerle, halaylarla devam etti.


Samsun’da Cumhuriyet Meydanı Konak Sineması önüne yürüyüş yapıldı. Tencere tava ve alkışlarla destek verilen yürüyüşte ESP üyelerine dönük gözaltılar da protesto edildi.

 
Mersin halkının eylem yeri Barış Meydanı’nda, yaklaşık 1 haftadan beri çadırlar kurulmuş durumda. Zaman zaman “Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atılıyor.
Dün gece itibariyle de Barış Meydanı'nda ki eylemciler durma eylemine katıldılar sadece toplu olarak  duruyorlar.
 


Eskişehir Espark önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi "Her yer taksim her yer direniş" ve "Hükümet istifa" şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Sabahın ilk ışıklarına kadar polisin müdahalesi devam etti