GECE YARISI KÖPRÜLERİ HAVAYA UÇURDULAR

GECE YARISI KÖPRÜLERİ HAVAYA UÇURDULAR

Tem trafiğe kapatıldı, temizlik çalışmaları sürüyor


İstanbul-İzmir yolculuğunu 3,5 saata indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin Körfez geçişi olan Körfez Köprüsü'nün Gebze girişindeki düzanlemeler nedeniyle TEM Otoyolu üzerinde bulunan ve yaklaşık 25 yıllık olan iki üstgeçit ve köprü, gece yarısı dinamitle 5 saniyede yıkıldı. Türkiye'de bir köprünün yıkımı ilk kez dinamitle gerçekleştirilmiş oldu. 

TEM ULAŞIMA KAPATILDI

Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş noktası olan ve ayakları da iyice belirginleşen Körfez Köprüsü'ne giriş yolları için hızırlıklar da sürüyor. Bu amaçta TEM Oktoyolu'nda da yeni düzenlemelerle yeni köprü ve üstgeçitler yapılıyor. Yu yol üzerindeki eski ve yeni yapılacak projede yer almayan üst geçit ve köprüyer de yıktırılıyor. 

İLKKEZ DİNAMİT KULLANILDI

TEM Otoyolu'nun Dilovası-Gebze arasındak, Dilovası Rampası'nın üst kısmında yer alan iki eski üstgeçit ve köprünün yıkımı da dün gece yarısı gerçekleştirildi. Türkiye'de bir köprü yıkımı ilk kez dinamitle yapılırken, yıkım için TEM Otoyolu dün gece 22.00'den itibaren ulaşıma kapatıldı. Karayolları ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Ulaşım D-100'e yönlendirilirken yıkımı gerçekleştiren Ege Nitro firmasının uzman ekipleri, süratle iki köprüde açılan yaklaşık 600 deliğe her iki köprüye ayrı ayrı olmak üzere 130'ar kilo patlayıcı özenle yerleştirdi. Zaman ayarlı kapsüller de yerleştirildikten sonra bu kez bölgeye yakın olması nedeniyle D-100 karayolu'ndan da geçişler de durduruldu. 

5 SANİYE SÜRDÜ

TEM üzerinde 25 yıldır hizmet veren iki köprü ve üstgeçidin yıkımı ise sadece 5 saniye sürdü. Yıkımın ardından her yeri toz bulutu kaplarkan, patlamanın şiddeti Gebze ve Dilovası'ndan da duyuldu. TEM Otoyolu'nda halen temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler, yolun 12.00'de açılması için son düzenlemeleri yapıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı