GAZZE'DE SON DURUM: 333 ÖLÜ!

GAZZE'DE SON DURUM: 333 ÖLÜ!

İsrail saldırılarında ölen ve yaralananların sayısı her dakika artıyor.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 333'e yükseldi, 2300'den fazla kişi de yaralandı.

Çok zor koşullarda yayın yapmaya çalışan Filistin televizyon kanalları, yaşanan insanlık dramını dünyaya dakika dakika duyurmaya devam ediyor.

İsrail Savunma Bakanlığı'nın (IDF) sosyal medya hesapları üzerinden, kanlı saldırılarını makul göstermeye çalıştığı 'algı' operasyonları kapsamında yayınladığı videolara karşı, Filistinliler yüzlerce görüntü paylaşıyor.

İsrail'in resmi kurumları ve medya unsurları ile bu unsurların sosyal medya kanallarından Hamas'ın çocukları 'kalkan' olarak kullandığı algısı oluşturmaya çalıştığı görülürken, bir çok ülkede twitter üzerinden İsrail'in bu algı operasyonuna tepkiler geliyor.

DHA'nın geçtiği habere göre; İsrail Savunma Bakanlığı'nın saldırılarına dair videoları paylaştığı Youtube kanalında 333 Filistinli'nin ölümüne, 2 binden fazla insanın yaralanmasına dair hiçbir bilgi yayınlamadığı görülüyor. Şu ana kadar 78'i çocuk, 28'i kadın 333 insanı öldüren İsrail'e karşı, dünya devletleri sessizliğini koruyor olsa da Twitter üzerinden insanlar öfke yağdırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı