Gaziosmanpaşa'da 2 kişi, 1'i polis şehit etti, 2 vatandaşı yaraladı

Gaziosmanpaşa'da 2 kişi, 1'i polis şehit etti, 2 vatandaşı yaraladı

Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 1'i kadın 2 kişi, 1 polis ile 2 vatandaşı yaraladı. Kaçmak isteyen saldırganlardan kadın olanı kısa sürede yakalandı, diğer saldırgan ise kaçmayı başardı. Yaralılar olay yerinin yakınındaki bir özel hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen polis memuru kurtarılamadı.

Polis kaçan saldırganı yakalayabilmek geniş çaplı operasyon başlattı. Bu arada Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olay yerine gelerek incelemlerde bulundu.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Gaziosmanpaşa'da polise düzenlenen silahlı saldırı sonrası olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çapkın, "Yolda yürüyen adliyeyeye giden bir polis arkadaşımız terörist tarafından başına ateş edilmek suretiyle maalesef şehit oldu. Terörist de kaçarken etrafa ateş ederken 3 vatandaşımızı yaraladı. Yine polis tarafından yakalandı. Üstünde de 1 silah ve 1 el bombası çıktı. Söyleyebileceklerimiz bunlar. Şimdilik tek kişi görünüyor. Sanık bayan. Açık kimliği belli. Hafif şekilde yaralı. Vatandaşlarımız da hafif şekilde yaralı" diye konuştu. 

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ

Gaziosmanpaşa'daki saldırıda şehit olan polis memurunun Mücahit Daştan olduğu açıklandı.

ŞEHİT POLİSİN 2 YAŞINDAKİ KIZI YETİM KALDI

Gaziosmanpaşa'da gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis Mücahit Daştan'ın evli ve 2 yaşında bir 1 kız çocuğunun olduğu öğrenildi.