GAZİANTEP'TE SURİYELİ YÜRÜYÜŞÜ

GAZİANTEP'TE SURİYELİ YÜRÜYÜŞÜ

Kardeşime dokunma…

GAZİANTEP'te, çeşitli sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcileri, Suriyeli sığınmacılara destek amacıyla 'Kardeşime dokunma' yürüyüşü düzenledi.

Suriyeli kiracıların ev sahibini öldürmelerinin ardından Suriyeli sığınmacılara yönelik protestoların yaşandığı Gaziantep'te, akşam saatlerinde çeşitli siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerine üye 250 kişilik kalabalık Yeşilsu Parkı'nda toplandı. Ellerinde, protestoların hedefi olan Suriyelilere destek içeren sözlerin yazılı olduğu dövizler taşıyan kalabalık, 'Mülteciden değil, AKP'den hesap sor' sloganı atarak 1 kilometre uzaklıktaki Balıklı Parkı'na yürüdü.

'Kardeşime dokunma' adıyla yapılan yürüyüş sonunda kalabalık adına gazetecilere konuşan EMEP Gaziantep İl Başkanı Mecit Bozkurt, "Ne gerekçeyle olursa olsun, bu yapılanlar ırkçılık ve nefret suçudur. Son günlerde Gazianteplilerin yaşadığı sorunlar öfke patlamasına yol açmaya başladı. Suriyeli bireylerin karıştığı kimi suçlar bahane edilerek ırkçı çevrelerin de kışkırtmasıyla mültecilere karşı linç girişimi yaşanıyor" dedi.

Mültecilerin ülkelerinden savaş yüzünden ayrıldığını ifade eden Bozkurt, Ak Parti iktidarının mezhepçi ve savaş yanlısı dış politikasının acı sonuçlarının yaşandığını ileri sürerek şöyle devam etti: "Yüz binlerce Suriyelinin buralara sığınmak zorunda kalmasının sorumlusu, bölgesel güç olma adına emperyalistlere işgal çağrısı yapan, herkesten önce Suriye ile savaşa girmek için can atan eski ve yeni Başbakanlar Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'dur. Sorunların çözümü için AKP hükümeti düşmanlığı ve savaşları kışkırtan politikalardan vazgeçmelidir. Suriyeli mültecilerin ülkedeki yasal belirsizlikleri çözülmeli, kalıcı oturum hakkı tanınmalıdır. Suriyeli işçilerin kaçak ve ucuz işgücü olarak sömürülmelerine, sigortasız çalıştırmalarına son verilmelidir. Suriyelilere yönelik işlenen saldırı, linç, taciz, tecavüz gibi suçlar nefret suçu kapsamında cezalandırılmalıdır. Mültecilerin varlığı istismar edilerek kiraların gerçek değerinin üstüne çıkarılması biran önce önlenmelidir."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre hükümet aleyhine slogan attıktan sonra parktan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı