GAZİANTEP'TE BÜYÜK PATLAMANIN SIRRI

GAZİANTEP'TE BÜYÜK PATLAMANIN SIRRI

Bir çok paylaşımcı Ambulans ve polis aracı sirenlerinin yanısıra çok sayıda helikopter sesi de işittiklerini paylaştılar. Ayrıca bazı hesaplar patlamadan önce çatışma sesi duyduklarını da ileri sürdüler ama

Gaziantep'te saat 23.30 civarında büyük bir patlama sesi duyulduğu bildirildi. Anadolu Ajansı, Gaziantep'in merkez Karataş ve Alleben Göleti civarında duyulan patlama sesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiğini duyurdu. Ancak yapılan araştırmada, kentte herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı.

OLUMSUZLUK TESPİT EDİLEMEDİ AÇIKLAMASI VATANDAŞI TATMİN ETMEDİ

Valilik kaynakları, kentte şu an olumsuz bir durumun olmadığını, vatandaşların rahat olmasını istedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmadığını söyledi.

Kentte tedirginlik yaratan olayın, savaş uçaklarının alçak uçuşu sırasında duyulan sonik patlama sesi nedeniyle olabileceği belirtildi.

TÜM KENTTEN DUYULDU AMA SIRRI ÇÖZÜLEMEDİ

Gaziantep'te saat 23 30 sıralarında büyük bir patlama oldu. Patlamanın Karataş ya da Üniversite civarında olduğuna dair sosyal medyada mesajlar paylaşılıyor. Çok sayıda kullanıcı tarafından muhtelif iddialar ileri sürülürken. Gaziantep belediye başkanı Fatma Şahin hesabından açıklama yaptı. İşte ayrıntılar

'SES HER YERDEN DUYULDU, AMA PATLAMA YERİ YOK'

​T24'ün ulaştığı Gaziantep Pusula gazetesi muhabiri Mehmet Torun, "Emniyetle görüştüm, olay yeri yok. Ses şehrin her yerinden, hatta ilçelerden bile duyuldu ama patlama yeri yok. Bombalı araç olsa o kadar ses duyulmaz" dedi. Torun, bilginin henüz teyit edilemediğini belirtirken, "Gölete roket atıldığı iddia edildi ama bu kadar ses çıkarması mümkün değil" ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYADA VALİLİK AÇIKLAMASI YAYINLANDI

22-018.jpg

HERKES SOKAKTA AÇIKLAMA YOK

Gaziantepte yaşadığını ileri süren sosyal medya kullanıcıları, patlamanın çok şiddetli olduğunu, Gaziantepte patlamayı duyan herkesin sokaklara çıktığını duyurdular.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Gaziantep belediye başkanı Fatma Şahin Twitter hesabından açıklama yaptı.

3-149.jpg

Bir çok paylaşımcı Ambulans ve polis aracı sirenlerinin yanısıra çok sayıda helikopter sesi de işittiklerini paylaşıyorlar. Ayrıca bazı hesaplar patlamadan önce çatışma sesi duyduklarınıda ileri sürdüler

Öte yandan hiç bir medya organı ya da TV kanalaında patlama ile ilgili bilgi verilmezken patalamnın bir çok yabancı yayın organında duyurulduğu öğrenildi.

SONİK PATLAMA İDDİASI

DHA'nın haberine göre, kentte panik yaratan ses sonik patlamadan kaynaklanmış olabilir, valilik kaynakları kentte olumsuz bir durum olmadığını, vatandaşların rahat olmasını istedi.

İŞTE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILANLAR

 

1-219.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı