Gaziantep susmuyor!

Gaziantep susmuyor!

Taksim Gezi Parkı protesto eylemine dün akşam Gaziantep Üniversitesi önünde devam edildi. Üniversite önündeki alana Hatay'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in adı verildi. Yandaş medya eleştirildi. Eylemleri sürdüren Gaziantep'te gaziantephaberler.com s

Taksim Gezi Parkı protesto eylemine bu akşam Gaziantep Üniversitesi önünde devam edildi. Üniversite önündeki alana, Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in adı verilirken, yandaş medya'ya eleştiriler yüksek dozdaydı. Eylemleri 12 gündür dakika dakika Gaziantep ve Türkiye'ye duyuran Gaziantephaberler.com sitesi adına Atilla Karaduman bir konuşma yaptı.

 

COŞKU DORUKLARA ULAŞTI

Gaziantep Üniversitesi önünde toplanan protestoculara, ilerleyen dakikalarda Kırkayak Parkı'ndan gelen grup ta katıldı. " Faşizme karşı omuz omuza " Her yer taksim her yer direniş" Yaşasın halkların kardeşliği " sloganları atan protestocular, GAÜN önündeki müzik grubunun çaldığı şarkılarla coştu.

HALAYLAR ÇEKİLDİ, SLOGANLAR ATILDI

Katılımcılar çalan müziklerle 5 ayrı yerde halaylar çekerken, AKP istifaya çağrıldı. GAÜN önünde çadırlar kuruldu, kütüphane açıldı. Çoluk-çocuk, yaşlı-genç, toplumun her katmanından protestocuların katıldığı eyleme vatandaşların katılımı da dikkat çekti.

GAZİANTEPHABERLER.COM ORADAYDI

Atilla Karaduman, Murat Güreş, Şahin Ateşoğlu, Doğan Özdinç Süleyman Karakuş'tan oluşan, Gaziantephaberler.com ekibi meydandaki yerini aldı. " Gaziantephaberler.com. YANINIZDAYIZ" yazılı pankart önünde katılımcılar fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.Gaziantephaberler.com adına burada bir konuşma yapan Atilla Karaduman, Ankara, İstanbul ve Avrupadaki yazarların adlarını sayarak ,Ankara'dan Mümtaz İdil, Nevin Koçoğlu, İstanbuldan Nur Okutmuş, Selah Özakın, Emrah Akgün ve Bahattin Gülyuva ile Avrupa'dan Aslı Gökçe Kaya'nın selamlarını iletti. Karaduman Kanuşmasını " Bir yanımız deniz, bir yanımız kara Biz, denizden yanayız. Bir yanımız tuz bir yanımız şeker, biz tuzdan yanayız. Bir yanımız siz, bir yanımız biz. BİZ SİZDEN YANAYIZ" diyerek bitirdi. Gaziantep Üniversitesi önündeki etkinlik devam ederken, bir grup öğrencinin çadırlarda nöbet tutacağı belirtildi.