GAZİ MAHALLESİ KARIŞTI

GAZİ MAHALLESİ KARIŞTI

Saat 20:30 sularında Gazi Mahallesi'nde toplanan grup ile polis arasında olaylar çıktı.

Sultangazi İlçesi'nde Uğur Kurt'un yaralanmasını protesto etmek amacıyla toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Göstericiler bir otomobil ve çok sayıda çöp konteynerini ateşe verirken, gruba TOMA ve gaz bombalarıyla müdahale ederek dağıttı.

Sultangazi, Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde saat 20.30 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi'nde silahla vurulan Uğur Kurt'un yaralanmasını protesto ederek yürüyüş yaptı. Göstericiler, cadde üzerinde bulunan çöp konteynerlerini yola devirerek barikat kurdu. Bir grup gösterici yol kenarında bulunan bir otomobili yolun ortasına getirerek aracı ters çevirdi. Göstericiler otomobil ve daha önceden hazırlanan barikatları ateşe verdikten sonra polis ekiplerine taş ve molotof kokteyli attı.

protesto.jpg

Polis, gruba panzer ve TOMA'dan tazyikli su sıkarak, gaz bombasıyla müdahale etti. Ekipler, ateşe verilen barikatları ve yanan otomobili TOMA ve panzerden su sıkarak söndürdü. Yanan otomobil kullanılamaz hale gelirken, göstericiler müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı