'Gazetecilik' Geri Döndü,  Arınç yutkundu, cevap veremedi...

'Gazetecilik' Geri Döndü, Arınç yutkundu, cevap veremedi...

Bülent Arınç ''yolsuzluk operasyonu'' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin soruları karşısında zor anlar yaşadı.

ARINÇ'IN ZOR ANLARI 

Bülent Arınç ''yolsuzluk operasyonu'' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin soruları karşısında zor anlar yaşadı. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün İstanbul’da yapılan operasyonla ilgili basın toplantısı yaptı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Arınç, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin zor soruları karşısında''yutkunmak'' zorunda kalan Arınç, cevap vermek yerine gazeteciye yüklendi, ''özel görevli gibi soruyorsunuz'' dedi.

Zaman Gazetesi muhabiri Ahmet Dönmez'in ''soruşturmanın selameti açısından bazı şube müdürlerinin görevden alındığını söylediniz. Yine soruşturmanın selameti açısından bazı bakanların görevden alınması ya da istifa etmesi gerekir mi?'' sorusunu cevaplamak yerine gazeteciyi suçladı. Arınç; "Doğrusu hayret ediyorum. Siz emniyette özel yetkili biri gibi konuşuyorsunuz. Bunları ben bile bilmiyorum. Mesleğinizi, kişiliğinizi bilmesem farklı düşüneceğim"dedi.

BAŞBAKAN DA AYNI CEVABI VERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Finlandiya'da sorulan soruya karşılık yabancı bir gazeteciye ''özel görevlendirilmiş'' yorumunda bulunmuştu. Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ''öğrenci evleri'' konusuyla ilgili bir soru soran Fin gazeteciye tepki gösterdi. Erdoğan, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum.'' cevabını vermişti.

gasteci/dea