Gazetecilere Polis Barikatı!

Gazetecilere Polis Barikatı!

Gazetecilerin, Gezi direnişi sırasında basın mensuplarına yönelik şiddet, baskı, tehdit, gözaltı ve tutuklamalar ile sansür ve otosansürü protesto etmek için Taksim'e yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellendi. Gazeteciler polis engelini oturma e

20.03 Basın açıklaması bitti. İsteyen yer sofrasına iftara katılabilir anonsu yapılıyor.

20.00 Evrensel Gazetesi’nden Özcan Yaman söz aldı. Yaman “Halk polisleri geri püskürttü. Ben görüntümü çekiyordum, kafamı kaldırdım görevliler vardı. Bomboş sokakta gaz bombası yedim” dedi

19.56 Biçici 11 Haziran’da İstanbul valisi bizleri birebir hedef gösterdi. Ben basın kartımı gösterdiğim halde gözaltına aldılar. Çektiğim görüntülere el koydular.

19.54 İMC TV’de Gökhan Biçici söz aldı. Bizler bu süreçlerde sokaklarda şiddet gördük. İlk defa olmuyor. Metin Göktepe’ninde öldürülmesiyle şiddet arttı.

19.51 Arzu Demir”Sabaha karşı serbest bırakıldık fakat basın kartımıza ve bine yakın kitabımıza polis el koydu”

19.49 ETHA’dan Arzu Demir söz aldı, yaşadığı şiddeti anlatıyor. Demir ” Polisin cinsel istimarına maruz kalan 2 kişiden biriyim.”

19.46 Taksim direnişinde yaşamını yitirenlerin isimleri anılıyor. Kitle hep bir ağızdan burda diyor.

19.43 Gülşah Karadağ konuşmasında ” Taksim direnişinde, Türkiye halkı yalan haberlere mahkum edildi.” dedi.

19.39 Taksim direnişinde saldırıya uğrayan ve yaralanan gazeteciler anılarını anlatıyor. İlk sözü  Gülşah Karadağ aldı.

19.24 Polis barikatı açmamakta ısrarcı. Gazeteciler barikat açılıp yürüyüş yapılıncaya kadar oturacaklarını söylediler

19.15 Gazeteciler oturma eylemine başladı

Gazeteci Forumu adı altında bir araya gelen basın emekçilerinin örgütlediği “Gezi Direnişi süresince karşılaştığımız şiddet, baskı ve tehditleri; keyfi gözaltılar ve tutuklamaları; işten atmaları; sansür ve oto sansürü protesto ediyoruz” eylemine polis, barikat kurdu. Yüzlerce gazeteci Galatasaray meydanında polis barikatı önünde bekliyor.

Gazetecilerin, Gezi direnişi sırasında basın mensuplarına yönelik şiddet, baskı, tehdit, gözaltı ve tutuklamalar ile sansür ve otosansürü protesto etmek için yapmak istediği yürüyüş engellendi.



Gazeteci Forumu'nun çağrısıyla yüzlerce gazeteci, saat 19.00'da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. "Penguenler kutupta güzeldir", "Satılık medya dedik TMSF yanlış anladı", "Medyası köle olanın devleti faşist olur", "Sansür, baskı, kovulma hep aynı hava" yazılı dövizler taşıyan gazeteciler, Taksim'e yürümek istedi.

Ancak önleri, Galatasaray Lisesi önüne 2 tane TOMA ile kurulan çevik kuvvet barikatı ile kesildi. Polisler, yürüyüşe izin vermiyor. Gazeteciler polis engelini oturma eylemiyle protesto ediyor.

Gazeteciler, engellemeyi protesto etmek için polis barikatı önünde oturma eylemi başlattı. Ellerinde fotoğraf makineleriyle oturan gazeteciler, "Susma haykır özgür basın haktır", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Zindanlar boşalsın basına özgürlük", "AKP elini medyadan çek", "Susma haykır özgür basın haktır" sloganları atılıyor.

Gazetecilerin oturma eylemi Galatasaray meydanı'nda devam ediyor. 

Gazetecilerin eylemine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de destek veriyor.