GAZETECİLERE BİR MAYIS ÖNLÜĞÜ

GAZETECİLERE BİR MAYIS ÖNLÜĞÜ

TÜRKİYE Gazeteciler Sendikası Taksim Tünel Meydanı'nda, 1 Mayıs'ta çalışacak haberciler için hazırladıkları önlükleri dağıttı.Tünel Meydanı'nda...

TÜRKİYE Gazeteciler Sendikası (TGS), Taksim Tünel Meydanı'nda, 1 Mayıs'ta çalışacak haberciler için hazırladıkları önlükleri dağıttı.


Tünel Meydanı'nda saat 18.00 sıralarında toplanan TGS üyesi yaklaşık 20 kişi, burada 1 Mayıs öncesi bir basın açıklaması yaptı. Bu yıl 1 Mayıs'ta İstanbul ve Türkiye'nin dört bir yanında görevde olacaklarından, İstanbul'da bir kortej oluşturmayacaklarını belirten TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Bugün Türkiye medyasının durumunu anlatırken, sansür, baskı, kovulma, tutuklama, mobbing, taciz, polis şiddeti ve yoksulluk kelimelerini kullanıyoruz. Medya çalışanları 212'siz olarak, adeta kaçak işçi statüsünde çalıştırılıyor. Birçok kurumda meslektaşlarımız ücretlerini aylardır alamıyor dedi. Grup, 15 gündür ücretlerini alamayan Karşı Gazetesi çalışanlarına da destek verdi.

SELFİE ÇEKTİLER

Avrupa Gazeteciler Federasyonu Koordinatörü Renate Schröeder de, “1 Mayıs'ta bütün gazeteciler, gösteri yapmak, ama daha önemlisi haber yapmak için burada olacak. Her türlü gösteriyi haber yapmak bir gazetecinin hakkı ve görevidir. Polis ve bütün ilgili makamlar da onlara izin vermek ve onların güvenliklerini sağlamak durumundadır şeklinde konuştu.


TGS Örgütlenme Sekreteri Arzu Demir'in, 1 Mayıs ve sonrasında gazetecilere her türlü hukukî desteği vermeye hazır olduklarını hatırlatmasının ardından, grup “selfie çekti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı