GAZETECİ KILIKLI BİR MİLİTAN EDEPSİZ KADIN

GAZETECİ KILIKLI BİR MİLİTAN EDEPSİZ KADIN

Erdoğan kadınlara da saldırmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rakibi olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu İstiklal Marşı'nı bilmemekle suçladı, "Ey monşer, senin hayatında ciddi olarak yaptığın ne var" dedi.

Malatya'ya yaklaşık 2 saat gecikmeyle gelen Erdoğan, kürsüye eşi Emine Erdoğan ile çıkıp halkı selamladı. Erdoğan, 30 Mart seçimlerinde Malatya'da Ak Parti'nin kazandığını belirterek, "Malatya, CHP ve MHP’ye ders verdi. Malatya, Pensilvanya çetesine, ihanet çetesine dersi verdi" dedi. Malatya'dan 10 Ağustos'ta partisine en yüksek oyun verileceği il olmasını beklediğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

BİZİMKİLER DAHA GÜÇLÜ

"Onların ablaları var, bizim ablalarımız 30 Mart’ta onlara dersi verdi. Şimdi inanıyorum ki, çok daha farklı ders verilecek. İki gün kaldı çalışacağız, gereken dersi de vereceğiz. Onların ağabeyleri var, bizim ağabeylerimiz burada. Bizimkiler daha güçlü, daha kararlı, Pazar günü onlara gereken dersi vereceğiz."

TURGUT ÖZAL-ADNAN MENDERES

CHP ve MHP'ye gönül verenlerin de kendisine oy vereceğini umduğunu dile getiren Erdoğan, Malatyalı olan Turgut Özal'ın cumhurbaşkanı seçildiği dönemdeki itirazları hatırlattı. Erdoğan, "O dönem CHP’de sonradan genel başkanlık da yapmış bir isim Deniz Baykal, Özal’a sivil diktatör dedi. Tek adam olma heveslisi dedi. Bugün CHP bize ne söylüyorsa o zamanda Özal’a aynısını söyledi. Menderes’e de aynısını söylediler" diye konuştu.

HANGİ YÜZLE

CHP ve MHP'nin 2010 referandumunda hayır kampanyası yaptığını söyleyen Erdoğan, "CHP, MHP ve HDP adayları benim halkımın karşısına hangi yüzle geliyorlar. Bunların hiç birisi halkın cumhurbaşkanı seçmesini istemediler ki. Bunlara sandıkta öyle bir tokat vurun ki, bir daha bellerini doğrultamasınlar, demokrasinin tokadı farklıdır bunu inşallah gösterelim" dedi.

YASAKLANAN REKLAM

Erdoğan, MHP'nin YSK'ya başvurarak reklam filmini yasaklatmasından şikâyet ederek şöyle dedi:

"Reklam filmini izlediniz mi? Nasıl? Orada millet, sahibi olduğu o yıldızı, forsu ehline teslim ediyor. Cumhurbaşkanı forsunda 16 yıldız, hem 16 Türk Devletini hem de onların sahibi olan milleti temsil ediyor. Devlet ile millet 10 Ağustos’ta kucaklaşıyor. Bu MHP ne yaptı peki? YSK’ya şikâyette bulundu. Neden biliyor musunuz, bu reklam filminde ezan varmış, seccade varmış, namaz kılan bir Anadolu kadını teyzemiz varmış. 6’ya 4 oy çokluğu ile YSK bu reklam filminin o bölümlerinin çıkarılmasına karar verdi. Bunlar ne yaparsa yapsınlar, istedikleri kadar bu yollara başvursunlar."

PROFESÖRMÜŞ NE YAZAR

Rakibi olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da eleştiren Erdoğan, "Öyle bir aday seçtiler ki İstiklal Marşı'nın ne olduğu bilmiyor. Ne diyor, Çanakkale Şehitleri, vah vah. Mehmet Akif Ersoy babasının arkadaşı olabilir, ama sen o Akif’in muhteşem eserini, İstiklal Marşı’nı bilmiyorsan ne babanın, ne de Akif’in suçu var. Profesörmüş ne yazar" dedi.

EY BAHÇELİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP’ye akıl verdiğini savunan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“CHP Genel Müdürü çıkmış, MHP sokağa çıksın diyor, MHP daha görünür olsun diyor, ortak adayla daha fazla görünün diyor. CHP’nin genel müdürü MHP’ye talimatlar veriyor. Ey Bahçeli, sana da yazıklar olsun. MHP’li kardeşlerime bu muameleyi uygun gördüğün için sana da yazıklar olsun. Ama ben biliyorum ki MHP ve CHP’liler partilerin yönetimine gerekli cevabı pazar günü vereceklerdir."

MONŞERİN SİGORTASI ATTI

Ekmeleddin İhsanoğlu'na "Ey monşer, senin hayatında ciddi olarak yaptığın ne var" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sen üslup dersini Pensilvanya’daki hocana ver. Ağzını açtığında lanet ve beddua okuyan hocana edep dersi ver. Hey monşer, ağzından çıkanı kulağı duymayan, milletin adayına edepsizce saldıran CHP Genel Müdürüne üslup dersi ver. Sen eğer üslup dersi vereceksen sabah akşam ağzından küfür saçılan MHP liderine ver. Pensilvanya’nın dengesi bozuldu, kendi hükümetine, milletine en ağır beddualar ediyor. Ama bir kez olsun Gazze diyemiyor, İsrail diyemiyor. Derse efendileri ipini çeker. Rabbim kimseye kıblesini şaşırtmasın, zelil etmesin. CHP genel müdürünün şirazesi dağıldı, ne söylediğini bilmiyor. Bunların adayı monşerin de sigortası attı."

AMBERİN ZAMAN’A: GAZETECİ KILIKLI BİR MİLİTAN ÇIKMIŞ EDEPSİZ BİR KADIN

CHP Lideri’nin önceki gün CNN Türk’te katıldığı programa da değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çıktı programa Kılıçdaroğlu, 'Ak Parti kitlesin sorgulama yeteneği yok' diyor. 'Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var' diyor. Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış edepsiz bir kadın, 'Müslüman ülkeden bunu beklemek zor değil mi?' diyor. Haddini bil, eline vermişler bir kalem gazete köşesinde yazıyor. Orada saygısızca yüzde 99’u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun, hem seçmene hem Müslümanlara hakaret ediyorsunuz. Siz bu kafayla devam edin. Müslüman diyerek aşağılamaya devam edin. Bu millet sizi hiçbir zaman iktidara getirmeyecek. 10 Ağustos Türkiye için büyük bir değişimin tarihidir. Eski Türkiye’nin kapılarının kapatılacağı, yeni Türkiye’nin kapılarının ardına kadar açılacağı bir gündür."

ÖĞRENCİ VE VELİLERE MÜJDE

Konuşmasında öğrenci ve velilere de bir müjdesinin olduğunu söyleyen Erdoğan, 2014-2015 eğitim- öğretim yılından geçerli olmak üzere ihtiyaç sahibi öğrencilere özel okullara gidebilmesi için destek vereceklerini açıkladı. Bu çalışmanın tamamlandığını belirten Erdoğan, bu yıl itibariyle hem özel okulları teşvik etmek, hem de yoksul çocuklarında özel okullardan faydalanmasının önünü açacaklarını söyledi. Bu yıldan geçerli olmak üzere okul öncesi öğrenimde 50 bin öğrenciye yıllık 2 bin 500, ilkokulda 50 bin öğrenciye 3 bin, ortaokulda 75 bin öğrenciye yıllık 3 bin 500 ve Lisede de 75 bin öğrenciye yıllık 3 bin 500 lira eğitim desteği vereceklerini söyledi.

BAŞKAN AYDIN'IN SORUNLARINI ANLATTI

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Aydın'daki mitingi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ile 7 dakika özel görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Seçim çalışmaları kapsamında Aydın Adnan Menderes Stadyumu'na helikopterle gelen Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılayanlar arasında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun özel görüşme talep ettiği öğrenildi. Miting sonrası Başbakan Erdoğan'ı uğurlamak için tekrar stadyuma giden Başkan Çerçioğlu ile Başbakan Erdoğan'ın VİP salonunda 7 dakikalık özel görüşme yaptığı belirtildi. Görüşmeye Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı ifade edildi. Görüşme sonrası AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş'ün "Özlem Hanım ne görüştünüz?" sorusuna Başkan Çerçioğlu'nun, "Aydın'ın sorunlarını ilettim" cevabını verdiği öğrenildi.

ESKİ TÜRKİYE TASFİYE OLACAKTIR

Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep mitinginde muhalefet partileri, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ile Pensilvanya'ya yüklendi. CHP'yi bölge ülkelerindeki diktatör, darbeci ve zalim yöneticilerin arkasında durmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, MHP'yi de CHP'nin kuyruğu olmakla eleştirdi. 10 Ağustos'ta seçilmesi durumunda yeni Türkiye'nin kurulacağını belirten Erdoğan, "CHP'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim, pazar günü siz gereken dersi vereceksiniz. Siz gereken dersi verin ki CHP ve MHP'nin yönetimi gereken dersi alsın. Artık yeni Türkiye'yi kuruyoruz, eski Türkiye tasfiye olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'dan sonra geldiği Gaziantep'te, Demokrasi Meydanı'nda partililerine konuştu. 1,5 saat gecikmeli geldiği alanda yerel şiveyle konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, "Gaziantep, senin Allah'ına kurban. Atana, babana rahmet Gaziantep. Hakkınızı helal edin, geciktik. Gaziantep, yiğitlerin şehri, kahramanların şehri, gazilerin şehri ama şimdi ensarlığın şehri. Siz muhacirlere sahip çıkıp ekmeğinizi kardeşlerinizle paylaştınız. Allah sizi cennetine layık kılsın" dedi.

"KİMSEYE KAYITSIZ KALMADIK"

Türkiye'nin son derece zorlu ve çalkantılı bir coğrafyanın yanı başında yer aldığını ve millet olarak hiçbir zaman mazlum olanlara kayıtsız kalmadıklarını ifade eden Erdoğan şunları söyledi:

"Suriye'den göç eden 1 milyon 200 bin kardeşimizin önemli kısmı Gaziantep'teki kamplarda ve evlerde kalıyor. Bunun külfetli olduğunu biliyoruz. Biz hiçbir zaman bencil millet olmadık. Sadece kendisini düşünen, kendisinden başkasına kayıtsız kalan olmadık. Bugün Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıklarını geçmişte Balkanlardaki Türkler yaşadı. Onlar da sürgün edildi. Kafkasya'dan benzeri büyük göçler yaşandı. 1993'te yılında Kuzey Irak'tan gelen Kürt kardeşlerimize de kucak açtık. Onlar bizim kardeşlerimiz ve akrabalarımızdı, hepsine kucak açtık. Bu kalıcı bir durum değil, inşallah Suriye'de şartlar düzenlediğinde, eli kanlı rejim gittiğinde buradaki kardeşlerimiz evlerine dönecek. O ana kadar ensar olmanın gururu taşıyacağız."

"CHP DİKTATÖRLERİN ARKASINDA DURDU"

CHP yönetimini bölgedeki diktatör yöneticilerin arkasında durmakla ve çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu dünyaya ve Türkiye'ye yabancı olmakla eleştiren Erdoğan şöyle devam etti:

"Kardeşlerim CHP, bölgedeki tüm diktatör darbeci ve zalim yöneticilerin arkasında duruyor. İlk andan itibaren Esed rejiminin yanında, arkasında durdu. CHP, Esed'in yanında durduğu için zulümden kaçanlara karşı son derece merhametsiz ve vicdansız tavır takınıyor. Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep'i karıştırmak için hem Esed'in dostu CHP, hem de onun kuyruğu haline gelen MHP birlikte çalışıyor. Şimdi bunlara bir de monşer aday katıldı. O da aynı kafada. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olarak görev yaparken İslam coğrafyasındaki her şeye kayıtsız kaldı. Bugün de uzaktan izliyor. Geçende Hatay'da Suriyelileri kast ederek, 'Bunlara gelin dendi, geldiler, kabahat bunları buraya getirende' diyor. Bunu diyen şahıs, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda genel sekreterlik yaptı. İnsan 8 sene de bir şey öğrenemez mi? Bu aday 'Çekoslovakya lideri dostum' diyor. Ama o ülke 20 yıldır ikiye ayrılmış. Dünyaya değil kendi ülkesine de Fransız. İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini ayıramayacak kadar kendisine yabancı. Kılıçdaroğlu SSK'nın genel müdürüyken hastanelerimizin halini gördünüz. Bunlara 3 koyun verin, kaybedip gelirler. CHP ve MHP çıkmış, adaya oy istiyor. Buna nasıl oy veresin. İstiklal Marşı'nı Çanakkale şiiriyle karıştırana nasıl oy vereceksiniz. Gazze ateş altındayken, oradaki bebekler ölürken, CHP, MHP, bunların ortak adayı, bizim Gazze için sesimizi yükseltmemizden rahatsız oldu."

"İHANET ŞEBEKESİNİN İNLERİNE GİRDİK, GİRECEĞİZ"

'Pensilvanya'daki zat' olarak adlandırdığı Fethullah Gülen'i eleştiren Başbakan Erdoğan, ihanet şebekesinin inlerine girdiklerini ve girmeyi sürdüreceklerini kaydettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pensilvanya'daki zatı gördünüz değil mi? Oradaki zat, Ramazan'da itikâftaymış. Çıktıktan sonra Gazze için taziye yayınlıyor, ama İsrail'e laf söylemiyor. Mesajında kendi ülkesini suçluyor. Bu milletin hükümetine ağza alınmayacak ifadeler kullanıyor. Normalde ilim erbabı; oturup yeni kitaplar çıkarır, bu sadece yeni beddualar çıkarıyor. Bunun eseri beddua. Sağa sola ateşler salıyor ama İsrail'e laf yok. Kardeşlerim; siz bize 30 Mart'ta bu ihanet şebekesi için talimat verdiniz. Bunların 'inine girilecek' dedik; girdik, girmeye devam edeceğiz. Bunların bütün pisliklerini ortaya dökeceğiz. Belgeleriyle ortaya koyduk, koymaya devam edeceğiz"

"MHP, EZAN SESİNDEN RAHATSIZ OLDU"

Pazar günü yapılacak seçimler için herkesi sandığa gitmeye ve sahip çıkmaya çağıran Erdoğan, kampanya filmine MHP'nin şikâyeti üzerine gelen yasak kararını da eleştirerek, "Reklam filmini izlediniz, beğendiniz mi? Millet sahibi olduğu yıldızı, ehline veriyor. MHP bu filmden rahatsız olmuş. Niye rahatsız olmuş biliyor musunuz? Ezan sesi, dua ve seccade. Anadolu'nun yaşmaklı anası var. Bunlar onları rahatsız etmiş. YSK 6'ya 4 oyla bu kısımların filmden çıkarılmasını istedi. Aynı şeyi 30 Mart'ta da yaptı bu YSK. Anlamak mümkün değil. Bırakalım bunları herkes değerlendirsin. Bayrak, ezan bizim ortak değerlerimiz" dedi ve İstiklal Marşı'nın 'Bu ezanlar, ki şahadetleri dinin temeli. Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli' mısralarını okudu.

"ESKİ TÜRKİYE TASFİYE OLACAK"

Erdoğan, MHP'yi de, komünist partilerle yol arkadaşlığı yapmakla suçladı ve tasfiye olan eski Türkiye'nin yerine yeni Türkiye'nin kurulduğunu belirterek, "MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum; bu arkadaşlarınızdan haberiniz var mı? CHP'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim, pazar günü sandığa giderek gereken dersi vereceksiniz. Artık yeni Türkiye'yi kuruyoruz, eski Türkiye tasfiye olacak. Her zaman söylediğimiz gibi; tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak, kısacası Rabia. Bu ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz" dedi.

"PARALEL DEVLET ASLA OLMAZ"

3 Kasım 2002'de AK Parti'yi kurduklarını ve milletle kucaklaştıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, iktidara gelişleri ile birlikte değişen Türkiye'ye yeni devlet anlayışının geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Biz Afyon'dan yola çıkarken; Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Roman, Boşnak ayrımı yapmadık ve yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Tek millet dedik, tek millet bunun kalıbıdır. Bayrak dedik, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik ve Türkiye 780 bin kilometre kareyle tek vatan. Kimse bu vatan topraklarında ameliyat yapamaz. Yaparsa demir yumruğumuzu bulur. Tek devlet dedik ve Türkiye Cumhuriyeti'ne alternatif ve bir paralel devlet asla olamaz. İşte inlerine girdik ve gireceğiz. Bu tür yapılanmayı yapanlar bunun bedelini ödeyecek."

Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde Gaziantep ve Türkiye'de yapılan hizmet ve yatırımları anlattı, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yapımı devam eden tüm yatırımların takipçisi olacağının sözünü vererek, pazar günü yapılacak seçimlerde herkesi sandığa gitmeye ve yeni Türkiye yolunda kendisine destek olmaya çağırdı.

MİTİNG NOTLARI

38 DAKİKA KONUŞTU

Başbakan Erdoğan daha önce 18:00'de başlayacağı açıklanan mitinge 1,5 saat gecikmeli olarak geldi. Saat 19:37'de mitingin yapıldığı Demokrasi Meydanı'ndaki platforma çıkan Başbakan Erdoğan, 38 dakika boyunca Gazianteplilere hitap etti.

38 DERECEDE FISKİYELİ SERİNLİK

Başbakan Erdoğan'ın mitingine katılmak üzere saatler öncesinden miting alanına gelen binlerce kişi, 38 derece sıcakta bekledi. Miting alanında uzun süre bekleyen kalabalıktaki bazı kişiler zaman zaman baygınlık geçirirken, alanda bulunan görevliler içine buz atılmış su ve gül suyunun bulunduğu fıskiyeleri kalabalığın üzerine sıkarak serinlik oluşturmaya çalıştı.

4 BİN POLİS GÖREV YAPTI

Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı Demokrasi Meydanı ile çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Sabah saat 10:00'dan itibaren alana çıkan yolların kapatıldığı kentte, miting alanı ile çevresinde, Gaziantep'in yanı sıra çevre illerden takviye olarak kente gelen 4 bin polis görev yaptı. Miting alanı çevresindeki yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildiği görülürken, bir polis helikopteri de miting alanı çevresinde uçuş yaptı.

KİMLER KATILDI?

Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep mitingine eşi Emine Erdoğan'ı yanı sıra; İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile bölge illerinin milletvekili ve belediye başkanları katıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA ERDOĞAN'A DESTEK MİTİNGİ

Kahramanmaraş'ta, büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri tarafından Ak Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek için miting düzenlendi. AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraşlıların Erdoğan'a en fazla desteği vererek en büyük destanı yazacaklarına inandığını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Fatih Mehmet Erkoç, merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve yaklaşık 100 kişilik kalabalık, Ak Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için öğle saatlerinde sonra Kıbrıs Meydanı’ndaki Kent parkında toplandı.

Başbakan Erdoğan'ın seçim kampanyası kapsamındaki hazırlanan logonun yer aldığı fotoğraflarının taşındığı mitingde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç basın açıklaması yaptı. Erkoç, Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi için Başbakan Erdoğan’ın 12 yıldan bu yana büyük gayretler sarf ettiğini söyledi.

Erkoç, Kahramanmaraşlıların Erdoğan’a en büyük desteği vererek en büyük destanı yazacaklarına inandığını ifade ederek, şunları söyledi: "Artık cumhur, reisini seçecek. Demokrasimiz güçlendikçe, milletimiz de daha yetkili hâle gelmekte, yetkileri artmaktadır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 12 yıldan bu yana hep bunun gayreti içinde olmuş, Cumhurbaşkanını aziz milletimizin seçmesi için çok büyük gayretler göstererek, bu konuyu referanduma götürmüştür. Halkımız da, aziz milletimiz de bu referandumda yetkiyi kabul etmiştir. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bundan sonraki cumhurbaşkanlarını aziz milletimiz seçecek. Tabii bu da milletimizi çok güçlü hâle getirmektedir. Tüm yetkiler milletimizde toplanmaktadır. Bugün 30 Mart’ta Kahramanmaraşımızda aziz hemşerilerimiz büyükşehir belediye başkanını seçti. Köy ve mahallelerdeki insanlarımız büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına, meclis üyelerine oy kullandı. Yeni yetkiler geldi ve şimdi de çok şükür, hamd olsun artık reisi cumhuru bundan sonra aziz milletimiz seçecek. Tabii bu ülkemizin geleceği açısından da çok önemli. İnşallah ben inanıyorum ki, Kahramanmaraş’ın güzel insanları 10 Ağustos’ta yeni bir kahramanlık destanı yazacak. Türkiye’ye yakışır, güçlü Türkiye’nin mimarı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yolcu ederken en büyük desteği vererek, en büyük destanı yazacaklarına eminim inşallah." Kalabalık, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirip dağıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı