GAZETECİ GÖZALTINA ALDIRAN VALİYE UĞUR DÜNDAR ŞOKU

GAZETECİ GÖZALTINA ALDIRAN VALİYE UĞUR DÜNDAR ŞOKU

IŞİD hakkında soru sordukları için gazetecileri gözaltına aldıran Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e Uğur Dündar'dan şok soru

 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, dün akşam saatlerinde YPG ve ÖSO güçlerinin kontrolüne geçen Telebyad Sınır Kapısı'nın karşısındaki Akçakale Sınır Kapısı'nda inceleme yaptığı sırada soru soran gazetecileri gözaltına aldıran valiye Uğur Dündar ve Ahmet Şık'tan şok sorular geldi. Valiye " Bir işadamı ile Pensilvanya'ya gittin mi?" diye soran Uğur Dündar Ahmet Şık'ın IŞİD sorularını ise RT ettiği görüldü

GAZETECİLERİN GÖZALTINA ALINMASI

Vali Küçük, dün akşam sınırda yaşanan hareketlilik sırasında 2 IŞİD mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve bu kişilere ilişkin soruşturmanın sürdüğünü ifade etti. Vali Küçük, insanların Suriye'den IŞİD'den değil PYD ve savaş uçaklarının bombardımanından kaçtığını da dile getirdi.

3 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Vali Küçük'e; 'Sınırı geçen Suriyeliler dediğiniz gibi PYD'den kaçtığını söylemiyor' diyen bazı gazeteciler polemiğe girdi. Bunun üzerine açıklamasını sonlandırarak sınır hattından ayrılan Vali Küçük'e soru yönelten Cumhuriyet Gazetesi'nden Pınar Övünç, Evrensel Gazetesi'nden Hasan Akbaş ve Alman medyasına çalışan Deniz Yücel gözaltına alındı. Polis yetkilileri Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 3 gazetecinin kimlik tespitlerinin yapılarak serbest bırakılacağını söyledi.

İŞTE UĞUR DÜNDARIN VALİYE ŞOK SORUSU

cats-007.jpg

AKÇAKALE’ DE GAZETECİLERE GÖZALTIYLA İLGİLİ VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği, Vali İzzettin Küçük'ün, Akçakale Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamanın ardından bazı gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kimsenin gözaltına alınmadığı ve güvenlik gerekçesiyle kimlik kontrolü yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz Valisi Sayın İzzettin Küçük, bugün öğleden sonra Tel Abyad'dan Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesine geçiş yapan Suriyelileri ziyaret etmek ve son durum hakkında yetkililerden bilgi almak üzere ilimiz Akçakale İlçesi'ne gitmiştir. İlk olarak Akçakale Gümrük Kapısı'nda sağlık kontrolü yapılan Suriyeli misafirleri ziyaret eden Valimiz İzzettin Küçük; ardından bölgede çalışan gazetecilere açıklamalarda bulunmuştur.

KİMLİK KONTROLÜ YAPILDI ŞEKLİNDE DÖNÜŞ

Bu sırada gazetecilerin Valimiz İzzettin Küçük'e soru sorması üzerine Valimiz İzzettin Küçük, soruları cevaplamayacağını belirterek açıklamalarını sonlandırmıştır. Bölgenin sınırda oluşundan kaynaklanan hassasiyetler gereği Valimiz İzzettin Küçük'ün açıklamalarının ardından bazı gazetecilerin kimlik kontrolleri yapılmıştır. Haberlerde ve sosyal medyada iddia edildiği gibi gazetecilere yönelik herhangi bir gözaltı söz konusu değildir."

DİYALOG NASIL GELİŞTİ?

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, öğleden sonra geldiği Akçakale Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu ve çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Suriye'den gelen sığınmacılara ilişkin bilgiler veren Vali Küçük, daha sonra bir gazetecinin "Bu insanlar kimden kaçıyor, IŞİD'den mi, çatışmalardan mı?" sorusuna; "Hayır, PKK-PYD'den kaçıyor ve Amerikan bombardımanından kaçıyor" yanıtını verdi. Bu cevabın ardından başka bir gazeteci "Burada konuştuğumuz hiçbir insan bunu söylemiyor. Siz bu veriyi neye dayanarak söylüyorsunuz?" şeklinde yeni bir soru yöneltti. Bu soruyu yanıtlamayan Vali Küçük, "Arkadaşlar bu kadar açıklamam. Tartışılacak bir nokta yoktur" dedi.

SORU SORAN GAZETECİLER EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Bu sırada bir başka gazeteci ise "Buraya gelen insanların can güvenliğinin tehdit altında olduğu ve IŞİD'lilerin olduğu söyleniyor, Akçakale'de IŞİD'lilerin olduğu söyleniyor" sorusuna ise "Hayır hiçbir tehdit yoktur. Tamam arkadaşlar açıklamam bu kadar" diyerek sınır kapısının bulunduğu alandan ayrıldı.

Vali Küçük'ün ayrılmasının ardından polislerce gözaltına alınan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 3 gazeteci, kimlik kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

İŞTE VALİNİN "ŞUNU ŞUNU" AL TALİMATI

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı