GAZETE MÜHÜRLEYEN AKP BELEDİYESİNE ŞOK

GAZETE MÜHÜRLEYEN AKP BELEDİYESİNE ŞOK

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde, 2005 yılında kurulan ve yerel yayın yapan Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılığa ait işyerinin belediye tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmesine mahkeme 'dur' diyerek mührün sökülmesine...

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde, 2005 yılında kurulan ve yerel yayın yapan Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılığa ait işyerinin belediye tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmesine mahkeme 'dur' diyerek mührün sökülmesine karar verdi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Çarşamba'da 2005 yılında yayın hayatına başlayan Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık, 2012 yılından itibaren ruhsatı olmayan binada faaliyetini sürdürmeye başladı. Çarşamba Belediyesi zabıta ekipleri, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle binayı geçen 09 Ocak'ta mühürledi. 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde belediyenin bu kararına tepki gösterip bu konuda Yargıtay kararlarını da gerekçe göstererek mührü söktü. Ancak, belediye aynı gün, işyerini tekrar mühürledi.

TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYACAK ZARAR NEDENİ İLE

Mühürlenmenin ardından Samsun Bölge İdaresi’ne giden Haber Expres Gazetesi yaptığı başvuruya 'Yürütmeyi Durdurma Kararı' verildi. Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker'in başvurusu üzerine mahkeme, işyerinin mühürlenerek kapatılmasına ilişkin ve uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olması nedeniyle uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, davalı idarenin savunması alınıncaya ya da savunma süresi geçtikten sonra yeniden bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Karar gazete çalışanlarına büyük sevinç yaşattı.

GAZETE GENEL YAYIN YÖNETMENİ BUNLARI YAZMIŞTI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü öncesinde Mühürlenerek kapatıldık. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü arifesinde ki bu yapılanların basına göz dağı verilmek miydi çözemedik.

Dün yani 9 Ocak 2015 öğle saatlerinde Çarşamba Belediyesi'ne bağlı Zabıta ekiplerince gazetemize ve baskı tesisimizin kapısına mühür vuruldu.

Tesislerimize mühür vurulmadan bir gün öncesi yani 8 Ocak akşamı belediyenin zabıta ekipleri gelerek matbaada aydıngerlerin fotoğrafını çekmişler.

Yani gazeteyi vatandaştan önce Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'a okutmuşlar.

Dün gazetemizin mühürlendiği gün gazetenin manşetinde "BAŞKAN DÜNDAR PARALELCİ Mİ?" ve köşe yazım ise "DÜNDAR PARALELE Mİ HİZMET EDİYOR?" başlığı ile okuyucularıyla buluşmuştu.

Biz sadece soru sorduk, halkın konuştukları doğru mu sorusunu gazete olarak dedikodudan çıkartıp gündeme taşıdık. SUÇ İŞLEMİŞİZ...

Bugün ise 10 Ocak Gazeteciler Günü ve tüm yurtta gazeteciler gününde siyasetçilerden bürokratlara gazetecilerle poz vererek şirin görünmeye çalışırlarken, Çarşamba Belediye Başkanı bir gazetenin kapısına mühür vuruyor!..

Aynı Belediye Başkanı bu günü ne diye kutlayıp basın açıklaması gönderecek. "BEN BASINI KAPATTIM diyerek mi? Merak ediyoruz.

Ve mühür vuruldu gazetemize, baskı matbaamıza, Mührün gerekçesi ise GAZETENİN RUHSATI yokmuş?!

Çarşambada faaliyet gösteren 10 bin işyerinin 8 binden fazlasında işyerinin çok iyi biliniyor ki İŞYERİ AÇMA RUHSATI BULUNMUYOR...

Yanı başımızda ki 2 iş yerini hiç sormuyorum bile...

Bu eksiklik Çarşambada işyeri sahiplerinin mi yoksa Başkan Hüseyin Dündar'ın mı?

Binlerce işyeri ruhsatsız faaliyet gösterirken Hüseyin Dündar'ın 10 Ocak Gazeteciler Günü arifesinde Gazetemizi mühürlemeye kalkması ne anlama geliyor?

Alınan duyumlarımıza göre İçişleri Bakanlığı Belediye Başkanlığı görevi yürüten Paralel yapıya yakın Belediye Başkanları hakkında çalışma içerisinde olduğu yönünde...

Bizlerde Başkan Hüseyin Dündar'ın Paralel yapı ile ilgili haberlerini kaleme almaya başlayınca anlaşılan Dündar koltuk elden gidiyor, Milletvekilliği gidiyor mantığı ile anlaşılıyor ki; HABER EXPRES GAZETEMİZ VE MATBAASINA mühürlü saldırıya geçti.

Bu günden sonra Haber Expres Gazetesi olarak bizler de kanuni haklarımızı, yeni açmaya çalışacağımız (verilirse) İŞ YERİ AÇMA RUHSATIMIZI tamamlayarak yeni gazete büro ve matbaa tesislerimizi açmayı hedefliyoruz.

Kanunlar çerçevesinde elbette ki...

 

Kaynak:Haber Kaynağı