'Gaza geldim, öldürdüm'

'Gaza geldim, öldürdüm'

20 yıla mahkum oldu.

KONYA'da 30 yaşındaki eşi Ş.K.'nın sevgilisi olduğunu iddia ettiği 34 yaşındaki Mustafa Altun’u, kardeşi Rıfat Koçak'ın yardımıyla bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki Mehmet Koçak, son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti iki kardeşe de 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan 20'şer yıl hapis cezası verdi. Mehmet Koçak ise savunmasında, 'Eşimle sevgili olduklarını duyunca, gaza geldim öldürdüm. Pişmanım' dedi. 

Olay, geçen yılın Eylül ayında merkez Karatay İlçesi Saraçoğlu Mahallesi Pelikdöken Sokak'ta meydana geldi. İşsiz Mehmet Koçak, eşi Ş.K.'nin sevgilisi olduğunu öne sürdüğü inşaat taşeronu Mustafa Altun ile konuşmak istedi. Altun'u tanıyan kardeşi Rıfat Koçak'tan onu eve çağırmasını istedi. Rıfat Koçak da Altun ile birlikte ağabeyinin taşınma hazırlığı yaptığı evine geldi. Mehmet Koçak, iddiaya göre eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Mustafa Altun'a hakaret etmeye başlayınca, tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken Koçak, mutfaktan aldığı bıçağı Altun'un sırtına sapladı. Koçak, daha sonra eşi ve kardeşini yanına alıp evi terk etti.

Kanlar içinde kalan Altun'da dışarı çıkıp çevredekilerden yardım istedi. Altun, çağrılan ambulansla Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Altun, olaydan 15 saat sonra yapılan tüm müdahale rağmen yaşamını yitirdi. Mehmet Koçak ve kardeşi Rıfat Koçak da polis tarafından saklandıkları bir arkadaşının evinde gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki kardeş tutuklandı. 

'GAZA GELDİM'

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile yargılanan Mehmet Koçak ve kardeşi Rıfat Koçak, son kez hakim karşısına çıktı. Mehmet Koçak, savunmasında, 'Eşimle sevgili olduklarını duyunca çok sinirlendim. Gaza geldim, öldürdüm, Böyle olmasını istemezdim pişmanım' dedi. Kardeşi Rıfat Koçak ise 'Ben Mustafa’yı öldürmek için çağırmadım. Ağabeyimle kavga ederken de ayırmaya çalıştım. Olayla ilgili hiçbir suçum yok' dedi.

Mahkeme heyeti, iki kardeşi ilk önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet sanıkların olayı ağır tahrik altında işlemiş olduğunun kanaat getirerek, cezalarını 24’er yıla, mahkemedeki iyi hallerinden dolayı da 20’şer yıla indirdi.