Gaz Yüzünden Bir Vatandaş Öldü İddaası

Gaz Yüzünden Bir Vatandaş Öldü İddaası

Serdar Kadakal isimli vatandaşın Kadıköy'de yoğun gaza maruz kaldığı için kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği iddia edildi.

Kadıköy’de eylemlerde yer almayan ancak buna rağmen yoğun polis gazı solumak zorunda kalan Serdar Kadakal'ın dün gece bu nedenle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği iddia edildi. Gece 23.09’da işyerinde çalışırken kalp krizi geçiren Kadakal, arkadaşları tarafından Kadıköy Şifa Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı.
 
Serdar Kadakal’ın arkadaşı müzisyen H.Ç.'nin Oda TV 'ye yaptığı açıklamada Kadakal’ın ölümü ile ilgili olarak şunlar belirtildi:
 
“Serdar 3 gündür yoğun gaza maruz kalıyordu. İşyerinin bulunduğu sokak ve evinin bulunduğu sokağa polis sürekli gaz bombası atıyordu. Serdar’ın kalp rahatsızlığı vardı. Hepimize sürekli ‘ölüyorum galiba çok kötüyüm’ diyordu. Öyle ki 'istersen eşini de al bir süre bizde kalın' dedim. Bütün arkadaşlara gazdan rahatsızlığını anlatıyordu. Eylemlere katılan bir insan olmadığı halde sonunda işyerinde yığılıp kaldı. Serdar’ın hayatında sadece 3 şey vardı. Eşi, işi ve motoru. Ölümü hak etmemişti.”
 
Kadakal’ın hayatını kaybetmesinin ardından hastanede incelemede bulunan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç ise, alınacak kan örneklerinin inceleneceğini ve kayıtlara 'şüpheli ölüm' olarak geçtiği için otopsi yapılacağını belirtti.