GARİBANLAR İÇİN EJDER MEYVELİ SMOOTHİE TARİFİ

 

“Ben niye ejder meyveli smoothie yiyemiyorum, benim başım kel mi”, diye kahırlanmayın, iki yakanız bir araya gelmiyor diye de üzülmeyin, sonuçta düğülcek çorbası içen de ölüyor, smoothie yiyende. Ne ki, işi ölüme indirgemek de gerekmiyor, biraz gayretle siz de smoothie yiyebilir hatta bu işi çiya tohumu eşliğinde yapabilirsiniz. Buyurun:

Fiatların düştüğü akşam saatlerinde pazara çıkmakla işe başlamak gerekir. “Yemeden alma abla, yetim malı değil, tadına bakmadan alma abla...” diye bağıran satıcılardan, her ne satıyorlarsa birer tane alarak tadına bakıyormuş gibi yapılıp poşete atılır. Bu yöntemle yeterince zerzevat sağlanamadığı takdirde akşam üzeri pazarın kaldırılması beklenip, tezgahlardan arta kalanlar gözden geçirilerek işe yarar durumdakiler toplanır.

Toplanan malzeme eve taşınırken yol üzerindeki herhangi bir benzin istasyonu ya da cami avlusuna girilerek zerzevatın yıkanması, evdeki su harcamasının optimize edilmesi bakımından yararlı olacaktır. Keza, pastanelere yakın gidilerek, varsa atıklar arasından pate a chou, tartolet ve benzeri malzeme de edinilebilir.

Eve gelindiğinde malzeme ev halkı tarafından birer birer sıvazlanıp muayene edilerek amaca uygun olanlar, çiya tohumları bir yana, liçi meyveleri bir yana, starex meyvesi, tartalet ve pataşur bir yana; cinslerine göre boy boy tasnif edilir. Daha sonra yapılacak yemeğe göre bunlar arasından seçilenler bir tencereye doldurulup yeterince su eklenerek ocağa konulur. Eğer komşuyu bıktırmadıysanız bir miktar tuz isteyip, onu da tencereye ekleyebilirsiniz. Ancak yağ istemeyin. Çünkü yağ isterseniz tuzdan da olabilirsiniz. Kısık ateş üzerinde ancak 5-10 saniye pişirilir. (Gaz masrafında değiliz, maksat vitaminler ölmesin)

Servis yapılmadan önce kaşıkla bir miktar çanağa alınarak sokaktaki köpeğin önüne konulur.

“Eğer köpek yiyorsa siz de yiyebilirsiniz” diyemiyorum; (burası çok önemli) köpeğe bir şey olup olmadığı makul bir süre izlenmelidir. Eğer köpekte herhangi bir kötüleşme alameti yoksa afiyetle yiyebilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar