GALATASARAYLI TARAFTAR AYAĞA KALKTI

GALATASARAYLI TARAFTAR AYAĞA KALKTI

Mustafa Akın, İstanbul-DHASarı-kırmızılı taraftarlar, Felipe Melo'nun Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki hareketi sebebiyle Etik Kurulu'na sevk edilm...

GS TARAFTARI AYAĞA KALKTI

Mustafa AKIN

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Felipe Melo'nun Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki hareketi sebebiyle Etik Kurulu'na sevk edilmesini ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'i protesto etmek amacıyla TFF'nin İstinye'deki binasına yürüdü.


Maslak'ta bulunan İTÜ Metro İstasyonu önünde toplanarak TFF binasına kadar yürüyen yaklaşık bin kişilik taraftar grubu pankartlar açıp, tezahüratlarda bulunarak tepkilerini gösterdiler. "Türkiye'dir Galatasaray", "Yedirmeyiz", "Kararlara saygı duymuyoruz", "Şike in, dürüstlük out", "Türkiye Futbol Fenerasyonu", "Durdursanıza Galatasaray'ı", "Şike aklama federasyonu. Defol!" yazılı pankartlar taşıyarak, "Yeter Yıldırım Demirören" ve "Federasyon istifa" tezahüratları yapan taraftarlar, yoğun güvenlik önlemleri altında TFF binası önüne kadar geldiler. Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın başkanı Veysel Giley, TFF binası önünde basın mensuplarına açıklama yaparak, "Buraya her seferinde gelmemizin keşke ana sebeplerinin başında şikayet olmasaydı. Keşke teşekkür konuşması yapabiliyor olsaydık. Geldiği günden itibaren Galatasaray düşmanlığını körükleyen, atandığı günden itibaren yaptığı her icraatı skandal olan TFF Başkanı ve kurulları, Galatasaray düşmanlığını körüklemişlerdir" ifadelerini kullandı.


"TFF ve kurullarının, yurt içi ve yurt dışında tüm yargı kuruluşlarında şike yaptığı tescillenen Fenerbahçe ile suç ortaklarını aklamayı kendilerine birinci vazife olarak gördüklerini üzüntüyle izlemekteyiz" diyen Giley, "Şike olayında hesap vermesi gereken, ani bir kararla atanarak TFF Başkanlığı'na gelen birinin, etik değerlerden bahsetmesi hepimizi derinden üzüyor. Gülünç duruma düştüğünün de farkında bile değil" dedi.


UltrAslan'ın başkanı Veysel Giley, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Yıldırım Demirören, Fenerbahçe’sini kurtarmak için hukuka aykırı eylemler dahil birçok çaba sarf etmiştir. Bu çaba uğruna, Türk takımlarının gerekirse uluslararası futbol arenasında dahi müsabakalara katılmamasını göze alabilecek kadar Galatasaray düşmanlığı yapmıştır. Hakeme küfreden, rakip oyuncuya edep yerlerini gösteren, Kasımpaşa Kulübü'nün hocasına ve yönetimine küfür eden futbolcuyu etik sayan, Melo'yu ise dilini çıkardığı için Etik Kurulu'na sevk eden bir insanın yaptıklarının ne kadar çelişkili olduğu hepinizin malumu. Biz buraya sadece Melo için gelmedik. Bizim derdimiz, futbolu yöneten insanların düşmanlığın önüne geçmesi. Buraya yürümeyen takım taraftarı kalmadı. Fakat bunlara kulaklarını tıkayan bir federasyon başkanı var" ifadelerini kullandı.

"YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ"


Galatasaray taraftarların İTÜ Metro İstasyonu önünde başlayan ve İstinye'de bulunun TFF binasının önünde son bulan yürüyüşü esnasında polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti.


Yürüyüşün başladığı yerden itibaren bir taşkınlık olmaması için çaba sarf eden güvenlik güçleri, TFF binası önünde de TOMA'lar ve çok sayıda polisle önlem aldı. TFF binası önündeki toplanma sırasında herhangi bir olay yaşanmazken, az sayıda yabancı madde atılması üzerine de taraftarlar kendi aralarında birbirlerini uyararak olay çıkmasını engellediler. Taraftarlar, Veysel Giley'in yaptığı açıklamanın ardından dağıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı