GALATASARAYın RUSLARLA DANSI

GALATASARAYın RUSLARLA DANSI

Galatasaray'ın Denizbank'ın sahibi RUS bankası SBERBANK ile DERİN İlişkileri

FUTBOLLA NÜKLEER SANTRAL'IN NE ALAKASI VAR MI DEDİNİZ?
 
Galatasaray'ın artık TEK FİNANSÖRÜ haline gelen DENIZBANK'ın Sponsorluk Anlaşması imzalamasından ve ozellikle 2012-2013 sezon sonu Mali tablolarında Şirketin % 30 una yakınının DENIZBANK a rehin verilmesinden sonra, daha bir sorgulanmaya başlanan GALATASARAY - DENIZBANK İLİŞKİSİ aslında daha DERİN ve kimsenin yazmaya cesaret edemediği bir temele oturuyor.
 
Hiç bir kredibilitesi olmamasına rağmen açılan krediler, Manchester United 'a sponsorluk, daha DENIZBANK ın sahibi VESTEL/ ZORLU iken Manisa'dan verilen futbolcular, Forma reklamları vesaire... 
 
Peki neydi ve neden bu kadar samimi bir ilişki var bu Banka ile GS arasında. Yukarıdaki diyagram aylar süren bir araştırma ve uzun değerlendirmeler sonucu ortaya çıkan bir tablo. Okumayı sevmeyenler için DIYAGRAM yaptık kafadan GÖSTERSİN dedik olayin NE OLDUĞUNU ya da NE OLMADIĞINI..
 
Ama biraz da hikayesine değinelim işin ve taaa OSMANLILAR zamanından beri SICAK DENİZ e inme sevdası olan RUSYA nın, GALATASARAY üzerinden bu işi nasıl başardığnı görelim...
 
BEN YORUM YAPMAYACAK ve SADECE ILISKILERI ve GERCEKLERI GOZLER ONUNE SERECEGIM.
 
Baslayalım:
 
 
2004 Yılında  Uluslararası yatırım şirketi AIG ile yolları ayıran Galatasaray, Kulübün içinde olduğu mali sıkıntıyı aşmak için borç aldığı para karşılığında GS Sportif Hisselerini Ünal Aysal’a rehin verdi.
 
Anlaşmaya göre Galatasaray Kulübü, 2 yıl içinde Aysal’ın başında olduğu UNIT Şirketinden aldığı krediyi geri ödeyip hisseleri geri alacaktı.
Aslında bu kredi olayı Galatasaray için sonun başlangıcı oldu. Aysal, bu hisseleri kullanarak Galatasaray’ın başına geçecek ve bugünlere gelecekti. Sebebin de sadece sarı-kırmızı sevdası olmadığını aylardır sundugum belgelerde açıkça göreceksiniz.
 
Özhan Canaydın, tehlikeyi hissetmiş olduğu için, seçimli kongre öncesi Aysal’a olan borcu geri ödemek istedi. Ama Galatasaray Kulübünün mali durumu bugünden farklı değildi. Yurt içindeki bankalar kredi musluklarını kapatmışlardı. Bilançolar maalesef kredi vermeye uygun değildi.
 
Canaydın, Belçika Bankası Dexia’dan kredi almak için başvuruda bulundu. Ancak kredi verilmedi. Kredinin verilmemesinde Dexia Bank üzerinde Belçika’da iş hayatına devam eden enerji yatırımcısı Belçika vatandaşı Aysal’ın lobi yaptığı söylenir hep. Yani borç ödenmedi ve GS Sportif hisseleri UNIT bünyesinde kalmaya devam etti.
 
Özhan Canaydın şahsi ilişkilerini kullanarak Zorlu Holding’e ait DENİZBANK ve Doğan Holding’e ait Dışbank’tan Galatasaray adına 35 er Milyon Dolar kredi çekti.  Ama bu da kendi sonunu getirdi.
 
Dışbank 12/04/2005 tarihinde Fortis’e satıldı. 2005 de Fortis’in CEO’su Karel De Bock Şu anda DEXIA Yönetim kurulunda. FORTIS daha sonra Özhan Canaydın’a haciz getirmiştir.
 
Zorlu Holding de bu kredi operasyonu sonrasında Galatasaray’a sponsor oldu.  Hatta 2. Lige Düşen Vestel Manisaspor’dan Hakan Balta bu sponsorluk kapsamında Galatasaray’a  transfer oldu. Vestel Ayrıca  Galatasaray Basketbol Takımına ismini verdi  ve üretilen Galatasaray laptopları ile bu ilişkiyi sağlamlaştırıldı.
 
Bu ilişkilerin sağlam olması nedenlerinin biri de hala Denizbank Genel Müdürü olan Hakan Ateş’in sıkı bir Galatasaray taraftarı oluşu. Bütün bu olaylardan sonra DEXIA, rekor bir ücretle DENIZBANK'ı satın aldı. Yani  Galatasaray’a kredi veren 2 banka  da yabancı sermayeye satıldı.
Bu arada, Özhan Canaydın’ın kendi kefaletiyle Galatasaray için aldığı krediler nedeniyle Bursa’da bulunan fabrikasına haciz geldi. Bu sorunlarla uğraşan Özhan Canaydın Galatasaray’da Başkanlıkta devre dışı kalıyor, daha sonraki seçimlerde desteklediği adaylar Adnan Polat karşısında yenilgiye uğrayan Ünal Aysal,  İnan Kıraç ve  Liseliler desteğiyle Adnan Polat’ı şaibeli bir seçimle devirip Galatasaray’a başkan oluyordu.
 
Zorlu Holding Denizbank’ı Belçikalı Dexia Bankasına 2006 yılında sattı. Dexia Avrupa piyasalarında Enerji sektöründe hizmet veren şirketlere destek olması, Ünal Aysal’ın bu destek avantajını Dexia’yı Türkiye’ye getirmesi için önemli bir nedendi.
 
Galatasaray’a 35 Milyon USD kredi açan Denizbank’ın bu Belçika bankası tarafından alınması ise 1 taşta 2 kuş demekti. Galatasaray iyice avuca alınmış oluyordu.
 
Denizbank, daha sonraki zamanlarda kredileri tekrar yapılandırmaya gitmiş, ARENA açıldıktan sonra da yatırımcıdan bilgi gizlenerek el konulan biletler, VIP localar GS Sportif tarafından satılırken sıkı işbirliği yapılarak DENIZBANK tarafından 17 yıllığına kredilendirilerek yeni kredi sağlanmıştır.  
 
Daha Önce Dexia yöneticisi olan Jean Luc Dehaene şu anda UEFA FINANSAL KONTROL BİRLİĞİ başkanıdır.  İçlerinde Fenerbahçe’nin de bulunduğu 23 kulüp hakkında UEFA gelirlerini dondurma kararına imza atanda Jean Luc Dehaene’nin kendisidir.
 
Şu anda Dexia Yönetiminde olan Karel Debock daha önce Galatasaray’a kredi veren Dışbank‘ı Doğan Holdingden Satın alan Fortis’in CEO’su idi.
 
Şu anda Dexia Yönetim Kurulu Başkanı olan Robert De Metz daha önce 2001-2006 arası GS futbol maçlarının Avrupa’da Canal+ da yayınlanmasını  sağlayan Vivendi Grup CEO’su idi.
 
28/10/2012 tarihinde Dexia Denizbank’ı Rus SBERBANK'a satmıştır. SBERBANK Enerji Sektöründe hizmet veren şirketlere kredi olanakları sağlayan Rus Devlet bankasıdır.
 
Bu Satış gerçekleştikten sonra Denizbank’ın ilk rus müşterisi ROSATOM olmuştur. Rosatom devlet bazlı çalışan nükleer enerji  ve uranyum üzerinde çalışmaları bulunan rus şirketidir. Rosatom Çalışmaları için 500 milyon Dolarlık bir krediyi Deutsche bank aracılığı ile The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd, BNP Paribas, OJSC Nordea Bank, Rosbank bankalarla ortak kredi almıştır.
 
Rosbank’ın yöneticisi Olga Smordskaya, Lokomotif Moskova Takımının başkanı (Daha Önce Sercan Yıldırım Ve Burak Yılmaz son dakikada Transferinden Vazgeçildi, 2 futbolcuda Galatasaray’da Forma giyiyor şu anda)
 
Lokomotif Moskova’nın Sponsoru RZD ( Rus Devlet Demir Yolları ) Sberbank RZD ye 1,2 milyar dolarlık bir kredi sağlamıştır.
TOPARLARSAK....
 
RUSYA, SBERBANK vasıtasıyla Galatasaray'ı ödeyemeyeceği miktarda boçlandırmış ve hala borçlandırmaya devam etmektedir.
 
Sebep MERSIN AKKUYU Nukleer Santrali ihalesini almak ve Avrupa'da tanınan bir Türk takımını finansal olarak bağlayarak PR ( Halkla İlişkiler ) aracı olarak kullanmaktır.
 
Bu ilişkinin devamında, çeşitli ilişkiler kullanılarak RUS DEVLET sermayesinin CHELSEA benzeri bir operasyonla GALATASARAY ın ele geçirilmesi yatmaktadır.
 
Bunun da arkasında dünya piyasasına heyecanlı seyircisi, takımına bağlılığı ve düşük gelir düzeyi dolayısıyla tek eğlencesi Futbol ve TV olan Türk halkının, gittikçe artan bir düzeyde bahis oyunlarına olan ilgisi düşünülerek, büyük paralar kazanma hevesi yatmaktadır.
 
SİYASİ BOYUT çok daha büyük bir HEDEF ortaya çıkarmaktadır: Osmanlı İmparatorluğu zamanından beri asırlardır  SICAK DENİZ lere ulaşmak isteyen RUSYA, MERSIN AKKUYU NUKLEER SANTRALI İhalesini alarak AKDENIZ'e ilk adımını atmıştır.
 
Bu adımla beraber Dünyada başarılar kazanan ve her geçen gün hızla yükselen Türk Futbol pastasında önemli bir oyuncuyu FİNANSAL SIKINTILAR içerisine sokarak kendisine bağlamıştır.
 
Önümüzdeki dönemde, eğer açıklanırsa, Galatasaray'ın Unal AYSAL'a olan borçları ödemek için 14 ayrı yabancı fona satılan ve hala borsada işlem görmeyen hisselerinin bir bölümünün nerede olduğu ortaya çıkacaktır.
 
Bir sporsever ve Türk vatandaşı olarak, rekabetin eşit şartlarda sahada gerçekleşmesi, HAKSIZ REKABET edilmemesi ve Sporun başka amaçlarla kullanılmaması idealinin bu şekilde bozulması beni teessüre uğratmıştır. 100 yıllık rekabetin başka amaçlara dayanan ozel ve gizli ilişkilerle bozulması YANLIŞTIR