GALATASARAY'DAN LİG ERTELEME AÇIKLAMASI

GALATASARAY'DAN LİG ERTELEME AÇIKLAMASI

GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırı ile ilgili sorulan soruya, "Gerekirse lig ertelensin" yanıtını verdi.Sarı-kırmızılı takımın sahasında Kardemir Karabükspor'u...

GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırı ile ilgili sorulan soruya, "Gerekirse lig ertelensin" yanıtını verdi.

MAÇIN ARDINDAN AÇIKLAMA

Sarı-kırmızılı takımın sahasında Kardemir Karabükspor'u 4-2 mağlup ettiği karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, şunları söyledi:


"Maça coşkulu başladık. Kolay bir maç bekliyorduk. 3-0'dan sonra 2 tane gol yedik ve sıkıntı yaşadık. Sonrasında karşılaşmayı 4-2 kazanmasını bildik."


Fenerbahçe'ye yapılan saldırı ve liglerin ertelenmesi konusunun hatırlatılması üzerine sarı kırmızılı teknik adam, "Dünkü olay hepimizi çok üzdü. Sadece Fenerbahçe'ye yapılmış olay olarak görmüyorum, Türk sporuna yapılmış darbe diye düşünüyorum. İnşallah altından düşündüğümüz kadar kötü şeyler çıkmaz. Yaşanan olaya çok üzüldük. Eğer arabayı durduramasalardı daha acı bir tablo ile karşılaşabilirdik. Liglerin ertelenmesi gerekiyorsa ertelensin veya durdurulsun. Bugüne kadar yapılan söylemler, burada söylediğimiz her şeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Biraz daha kendimize özeleştiri yapmamız lazım. Bazen bu tür kötü olaylar doğru düşünürsek birleştirici de olabilir. Kaostan, şiddetten uzaklaşmak gerekiyor. İnşallah kötü bir olaydan olumlu sonuçlar çıkarırız."


YILMAZ VURAL: "BİREYSEL HATALARLA KAYBETTİK"


Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise şunları söyledi:


"26. dakikada yediğimiz gol evlere şenlik, oyunu dengelemişsiniz, amatörce gol yiyorsunuz. Buna rağmen demoralize olmayıp, pozisyonlar bulduk. Sneijder'in golünde kalecinin olduğu yerden golü yiyorsunuz, oyunu döndürmeye çalışıyorsunuz 59. dakikada gol yiyorsunuz. Buna rağmen teslim olmayıp, iki tane gol atmayı başardık. Profesyonel ligde böyle hatalar yaparsınız kaybedersiniz. Böyle olmaz, bu kadar bireysel hataların olduğu yerde maç kazanılmaz. Bugün oyunsal anlamda Galatasaray'dan aşağıya kalmadık. Onlar kadar pozisyonlara girdik. Önümüzde lig lideri var diye korkakça oynamadık. Maalesef bu anlattığım nedenler kaybetme nedeni oldu. Antrenörlük hayatımda böyle seri yakalamadım. Şanssızlık mı diyeceğiz... Sonuç olarak işi bırakmış değiliz, 24 puan ortada duruyor, eder 42 puan. Matematiksel şansımız devam ettiği müddetçe işin peşini bırakmayacağız. Altlarda olmamamız gerekiyor. Garip sonuçlar alınıyor. Takım oyunu ile başarmak için çalışıyoruz. Gelecek günlerde 8 maçı kazanarak, hatasız günler geçirmek zorundayız. Kalan 8 maçı kazanmak için oynayacağız. Kazanırsanız ekonomik rahatlık geliyor."


Fenerbahçe takımına yapılan saldırıyla ilgili de Vural, "Fenerbahçe takımının futbol ailesinin çok büyük sıkıntısı oldu. Hepimiz adına yapılmış bir olaydır. Karabük camiası olarak geçmiş olsun diyoruz. Olumsuz demeçlerin sonuçlarını görüyoruz. Bir daha böyle şeyler yaşanmaz umarım" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı