GALATASARAY'a SPK dan ŞOK CEZA

GALATASARAY'a SPK dan ŞOK CEZA

GALATASARAY, SPK dan bir ceza daha YEDI.. Yatırımcıların Ocak Subat aylarında yaptıgı resmi basvurulara ilişkin incelemeler tamamlandıkça cezalar ardı ardına geliyor

SERMAYE PIYASASI KURULU, Ocak-Subat 2013 te küçük yatırımcıların yaptığı basvuruların incelemesini geç de olsa tamamladı ve 23 Agustos 2013 tarihli Bülteni'yle GALATASARAY'a şok bir ceza verdi


SPK nın GALATASARAY a dun verdigi cezanın temelinde 2011 de Hisse Senedi Satışı, Rehni ve Repo yapılmasına ilişkin konularda Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yapmayarak YATIRIMCIDAN BILGI GIZLEMEK ana sebep olarak gösterildi.

Cezaya konu eylemin aykırılık teşkil ettiği ilgili SPK tebliği, bahsedilen konularda AÇIK ve NET olarak AÇIKLAMA yapılmasını zorunlu tutuyor:



Acıklanan ceza, 123.278 TL gibi nispeten kucuk bir rakam da olsa, Galatasaray'ın bugunku mali durumu acısından ONEM taşıyor. Anaca bundan daha önemlisi, YATIRIMCILAR ın ilgili konuda devam eden ve açacakları yeni davalarda GALATASARAY aleyhine ellerinin çok guclenmesi olacak..

Yazarımız HANOGLU, SUBAT 2013 de Galatasaray'ın Usulsuzlukleri aleyhine acılan davaları anlatırken bu konuda bir makale yayınlamıs ve Galatasaray'lı küçük yatırımcıların SPK ya bireysel ve toplu olarak başvurmalarını sağlamıştı. İlgili makale bir çok konuda NET ve Basit anlaşılır açıklamalar içeriyor



SPK ve BİST'in belirlediği 8 haftalık süre sona ermiş olmasına ve Fenerbahçe ve Trabzonspor açıklamalarına rağmen, Şampiyonlar Ligi Grup kuraları çekilmeden her türlü ihtimale karşın2012 - 2013 sezon sonu (Mayıs sonu) bilancosunu acıklamaktan cekinen Galatasaray'ın bu ceza sonrasında daha da temkinli tablolar acıklaması bekleniyor..

Yazarımız HANOGLU ise, Mali tablolar açıklanmamış olsa da Borç ve Zarar rakamlarının elinde olduğunu yazarak, okuyucular ve yatırımcılar nezdinde GALATASARAY'ın acıklayacagı ZARAR ve BORCLAR uzerine daha simdiden TAHMIN TOTO baslattı.


ZARAR NE KADAR AÇIKLANACAK yazısı...

http://haberartiturk.com/Haber/galatasaray-ne-kadar-zarar-aciklayacak-.html






BORÇ KAÇA ÇIKTI yazısı

http://haberartiturk.com/Haber/galatasaray-in-borcu-ne-kadar-.html