Galatasaray Taraftarından da Geziye Destek Geldi

Galatasaray Taraftarından da Geziye Destek Geldi

Galatasaray taraftarlarından da Gezi'ye destek geldi.

Emirates Cup turnuvasına katılan Galatasaray'ın, dün gece son oynadığı ve 2-1 galip ayrıldığı Arsenal maçında Gezi Parkına destek geldi. Gezi Parkı direnişi başladığı günlerde en çok destek Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftar gruplarından gelmişti. Fenerbahçe'nin PSV ile yaptığı hazırlık maçının hemen başında Tribünlerin çoğu "Her yer Taksim Her yer Direniş" sloganını atmış ve hemen arkasından da gene gezi direnişiyle özdeşleşen "Sık bakalım Sık bakalım Biber gazı sık bakalım, Kaskını çıkar, Copunu bırak delikanlı kim bakalım" sloganını atmışlardı. İlgili haberimizi okumak için tıklayın.
Son olarak Galatasaray taraftarları Emirates stadyumunda "Diren Türkiye Londra Seninle", "Diren Gezi", "Her yer Taksim Her yer Direniş" ve "Gezi Tutsaklarına Özgürlük" yazan pankartlar açtılar.
Yakın bir zamanda başlayacak Süper Lig maçlarında bu tip demokratik protestoların olmaması için hükümet alabileceği en sert ve radikal önlemleri almaya başladı. 11 Ağustosta Kayseri'de oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray süper kupa maçında taraftarların demokratik protesto hakkını kullanmasından oldukça fazla korkmuş gözüken yetkililer stada davul sokmayı dahi yasakladılar. Tüm bu yasaklara rağmen her iki takımın taraftarları da ilk defa ortak bir slogan atabilir.