GALATASARAY rekor kırdı...

GALATASARAY rekor kırdı...

GALATASARAY aylardır beklenen Bilançosunu açıkladı. REKOR denebilecek bir zarar rakamıyla kapatmış 2 sene üstüste şampiyon Avrupada Çeyrek Final oynadığı Sezonu.. RAKAMLARA Bakalım..

GALATASARAY ın aylardır beklenen Mali tabloları açıklandı. Rakamlar Beklenenden daha kötü . MEDYA nın bu konuya ilgisizligi, daha cok satılan formaların sayısına ve bunlara dayalı olarak KASANIN DOLUP TASMASIN egilmesi nedeniyle iş yine başa düştü.

Öyle ya son iki yılın şampiyonu, Avrupada Çeyrek Final oynayan GALATASARAY herhalde ödemiştir borçları, düzeltmiştir durumu FİNANS DEHASI Başkanı sayesinde diye düşünüyor insan otomatikman.

Bakalım neler oluyor GALATASARAY'da.

Dün ve Önceki gün GALATASARAY için büyük önem arzeden BANKA BORÇLARI ve TEMİNAT - İPOTEK - KEFALET - HİSSE REHNİ konusunu işlemiştik. Bu konuları merak edenler o yazılarımızı okuyabilirler:

BANKA BORÇLARI




http://haberartiturk.com/Haber/galatasaray-borca-batti---.html

HİSSELER KİMDE



http://haberartiturk.com/Haber/galatasaray-hisseleri-kimin-elinde-.html


DİĞER BORÇLAR - TEKNIK IFLAS - NAKIT AKIŞ - OZKAYNAKLAR - HARCAMALARIN DETAYLARI gibi kalemlerin herbiri ayrı bir yazı konusu olacak ( Tek metin uzun olup esası dagıttıgından Okuyucuların talepleri üzerine )

Bugün GELİR TABLOSU na bakalım.. Galatasaray 2012-2013 sezonunda ne yapmış ne kazanmış ?






Çok uzatmadan ÖZET geçeceğim :  GALATASARAY 2012 - 2013 sezonunda 99,9 Milyon TL ZARAR etmiş Bu zarar ne kadardı gecen sezon:
35,9 Milyon TL

Peki FAALIYET KAR ı ne olmuş ? Gecen sezon 7,7 Milyon TL KAR yapmısken, bu sezon 47,3 Milyon TL FAALIYET ZARAR ı var..

Bilmeyenler olabilir, FAALIYET ZARARI / KARI o firmanın kendi faaliyetlerinden elde ettigi kar veya zararı anlatır. Yani Banka faizi - finansman giderleri - vergiler ( Ödüyorsa ) bu rakamın içine dahil değildir. Dolayısıyla Galatasaray bu sezon Faaliyetlerinden para kazanmamış. Başkan AYSAL televizyonlarda ve gazetelerde her zaman söylüyordu her iki seçim sırasında da. BİZ FAALİYETLERİMİZDEN PARA KAZANMIYORUZ diye. demek ki kendisi de önceki dönemlere aynen DEVAM demiş ve Şampiyonluklara ve Avrupa başarılarına rağmen PARA KAZANAMAMIŞ..


Son üç yıla bir bakalım isterseniz . AYSAL Ne Kazandırmış Galatasaray'a?



                                                                      Net Dönem
                                           SATIŞLAR               ZARARI     
                                             ( TL )                       ( TL )

 
2010 – 2011 Sezonu         130.957.856         67.649.488

2011 – 2012 Sezonu         224.787.875         35.886.674

2012 - 2013 Sezonu         322.700.149          99.879.966


Gördüğünüz gibi Satışlar - Gelirler artıyor peki neden bu zarar artıyor bunun icin Giderlere de bakmak lazım.

Once Satısların yani GELIRLER in detaylarına bakalım



Neler olmuş görüyorsunuz GS Store'lar 32 Milyon TL den 73 Milyon TLye cıkarmıs satısları. UEFA dan 57 Milyon TL gelmis, Sponsorluk - İsim hakkı - Reklam gelirleri artmış GS Cell den 4 milyon TL gelmiş. Yurt dışı GS Store lar dan bile artmış gelen paralar.

Bilet satış gelirleri azalmış ve Yayın Hakkı gelirleri düşmüş sadece. PEKİ YANLIŞ nerede? Nereden geliyor bu zarar .

GİDERLERE BAKALIM:



İŞTE SEBEP.. Gelirler artmış ama GİDERLER ve Maliyetler onlardan fazla artmış. Tasarruf edilen kalemler sadece 1,5 Milyon TL lik Kamp - deplasman Musabaka Giderleri, ile  Danışmanlık Giderleri, ve 500.000 TL lik Futbolcu Yetistirme giderleri :) ve Menejerlik giderler Yaklaşık 4 Milyon TL tasarrufa karşılık 100 Milyon TL lik GİDER Artışı..

Özellikle SPORCU UCRETLERİ nde 100 Milyon TL lik bir artış, Satılan Ürünlerin maliyetinde 23 Milyonluk bir artış, Personel giderlerindeki 5 Milyon TL lik bir artış dikkati çekiyor. Eeee ARIBOGAN - KOKSAL - HELVACI - TFF den yeni gelen Avukatlar KARIN TOKLUGUNA calısmayacak ya. Alıyorlardır 3-5 kurus bisiyler.. 13,5 milyon TL nin lafı mı olur Aylık yaklasık 1,2 Milyoncuk :)

Bu şirketin sermayesinin 13.940.000 TL olduğunu tekrar hatırlatalım ve devam edelim yorumlarımıza:  


322 Milyonluk Geliri, 338 Milyon TL lik Gideri uygukladık Kaldı 15,6 Milyon Peki nereden cıktı 99,9 Milyon TL diyenlere ozet gecelim :

Genel Yonetim Giderleri var 25,6 Milyon TL, Pazarlama giderleri var 8,8 Milyon TL, diger faaliyet giderleri var.. Ama butun bunları ekleseniz de FAALIYET ZARARI 47 Milyon TL de kalıyor. ( Gecen sene 7,7 Milyon TL KAR vardı bu kalemde )

Peki Galatasarayın 50 Milyon TL den fazla gideri nereye gitmiş? İŞTE DANANIN KUYRUGU BURADA KOPACAK :

GALATASARAY FAIZE ÇALIŞMIŞ .. 2012 - 2013 Sezonunda 50 Milyon TL den daha fazla FAİZ ODEMESI var. Yani mevcut BORÇLAR ı sürdürebilmek için FİNANSAL GİDER yapmış. Tabloda NET olarak görünüyor bu giderler.

47 Milyon TL faaliyet ZARARI 50 Milyon TL FİNANSMAN NET GİDERİ.. Pardon da Bu Baskan FINANS DEHASI degil miydi? Koca Galatasaray'ı FINANSAL olarak BATIRMAK mıdır DEHA ?

İki sene üstüste şampiyon ol, CL de çeyrek finale çık, Taraftar 73 Milyon TL lik lisanslı ürün alsın... Ama borclar bir sezonda üç katına çıksın.. İŞTE BU MÜTHİŞ cidden.. 

Görünen o ki.. Bu BORC  BEŞ SENE SAMPIYON OLSA DA DEGISMEZ ve BU FAIZ GIDERLERI ASLA BITMEZ.. Galatasaray sadece Faize çalışır ve yeni borç bulamazsa ve izin de verilirse Yukarılardan GÜMLER...

Tabii guneyden - kuzeyden bir AĞA gelip komple borcları KAPATMAZSA... Ya da alacaklarını silip hisseleri artık alıp satmaya başlarsa.. 

Geçmiş olsun..