GALATASARAY karıştı

GALATASARAY karıştı

Galatasaray'da mali durum kötüye gittikçe sorumlu arayan ve suçu birbirine atan Yöneticilerin tepkileri artıyor. Dün de Aysal'ın bir önceki yönetiminde yer alan Haznedaroglu, Önceki gün açıklamalar yapan Mete İkiz'e rest çekti..

 
Galatasaray’da bir önceki Ünal Aysal yönetiminde yer alan isimlerden olan Semih Haznedaroğlu sarsıcı açıklamalar yaptı. Galatasaray Mali İşler Sorumlusu Mete İkiz’in önceki gün yaptığı, “Mevcut borçlardan daha önceki Aysal yönetiminde yer alan, ancak yeni yönetimde görev almayan arkadaşlarımız sorumludur” yönündeki açıklamasına ateş püsküren Haznedaroğlu, “Benim zamanımda futbol takımında gelirler maliyeti karşılıyordu. Ama sonradan büyük transferler yapıldı.
 
Drogba, Sneijder alındı. Bruma’ya 10 milyon euro verildi. Teknik heyet değişti. Bunlar hep artı masraf. Tabii ki sportif başarıyı düşüneceksiniz. Ancak futbolda başarısız olduğunuz zaman işin başında kalmak zorlaşır. Bir gün hesaplar karşınıza gelir.
 
Real Madrid zamanında iflas ettiğinde o dönemki Madrid Belediyesi araya girip durumu kurtarmıştı. Ancak, Galatasaray’ın başına böyle bir durum gelirse belediye de yardım etmez” diye konuştu.
 
HEPSİ AYSAL’IN İRADESİYLE YAPILDI
 
Mete İkiz’in kendilerini bir önceki yönetimle karşılaştırmasının yanlış olduğunu belirten Haznedaroğlu, “Adnan Polat yönetimi deseydi anlardım. Benim de içinde olduğum bir önceki yönetimde bütün masraflar ve harcamalar bilhassa transfere harcanan büyük paraların hepsi Ünal Aysal’ın iradesiyle yapılmıştır.
 
Dolayısıyla meydana çıkan borç onun iradesiyle, onun yönetimiyle ortaya çıkmıştır. O da Aysal yönetimiydi, şimdiki yönetim de Aysal yönetimi. Harcamalar da yüzde 95 oranında başkanın talimatıyla yapıldığına göre demek ki geçen yönetimde de aynı kişinin iradesiyle borçlar artmış. Aynı kişinin iradesiyle borçlar artmaya da devam ediyor” dedi.
 
GELİRLER MALİYETİN 3’TE 1’İ BİLE DEĞİL
 
Galatasaray’ın bütün branşlarda sportif başarı hedefiyle hareket ettiğini belirten Haznedaroğlu, “Bu ekonomik imkanlara yani harcamalara bağlı. Dolayısıyla böyle hareket ettiğiniz zaman eğer bunların kaynaklarını gelirlerinizle finanse edemeyecek durumdaysanız ki edemiyoruz, o zaman borçların artması kaçınılmaz.
 
Bir misal vereyim. Basketbolda Galatasaray, Türkiye şartlarında süper bir takım. Ancak bunun bir maliyeti var. Maalesef bu maliyet gelirin çok üstünde. Sponsor olmasına rağmen gelirler maliyetin 3’te 1’ini karşılamıyordur belki de” dedi.
 
BİR TAKIM YANLIŞLAR VAR
 
Ünal Aysal’ın göreve geldiği ilk günlerde “2 seneden sonra rahatlarız” dediğini hatırlatan Haznedaroğlu, “Gerek genel kurulda gerek divan kurulunda devraldığımız o zamanki borçların azalacağını ve döndürülebilir bir borç hale geleceğinden bahsetmişti. 3 sene geçti bu durum tersine tecelli etti. Aysal’ın ekonomik kalemlerde şimdi pozitife geçmesi lazımdı. Olmadığına göre birtakım yanlışlar var demektir” ifadelerini kullandı.