Gaffar Okan Mezar Başında Anıldı

Gaffar Okan Mezar Başında Anıldı

ANMA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

GAFFAR OKKAN HENDEK İLÇESİ'NDEKİ MEZARI BAŞINDA ANILDI 
 
 
 
Aziz GÜVENER/HENDEK (Sakarya)

DİYARBAKIR'da 12 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda 5 polis memuru korumasıyla birlikte şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, memleketi Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.
 
Hendek Şehir Mezarlığı'ndaki törenden önce şehidin eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can Okkan ile ablası Sebahat Aslan ve kız kardeşi Gülsüm Özger taziyeleri kabul etti. Şehidin eşi Zerrin Okkan her yıl olduğu gibi bu yıl da erkenden Ali Gaffar Okkan'ın mezarına gelerek karanfil bıraktı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Okkan'ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Ali Gaffar Okkan'ın adını yaşatmak için Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan adı verilen çocuklara burs vereceklerini söyledi.
 
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçesinde Ali Gaffar Okkan'ın adını yaşatmak için Hendek Gençlik Derneği kuracaklarını belirterek, "Onun sayesinde bir kardeşlik hikayesi oluştu. Şu anda Diyarbakır'da Ali Gaffar adında yüzlerce çocuğumuz var. Bu çocuklarımız büyüyor, bizler de Gaffar Okkan'ın anısına onların iyi eğitim almasını sağlayacağız. Bu çocuklara burs vereceğiz" dedi.
 
Törene katılan dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Okkan'ın hem insanlık, hem de polis olarak büyük bir örnek olduğunu belirterek, "Aynı dönemde Diyarbakır'da görev yaptık. Diyarbakır halkı Gaffar Okkan ile bütünleşti. Gaffar da Diyarbakırlı kardeşleriyle bütünleşti. Diyarbakır halkı Gaffar'ı unutamaz ve her zaman rahmetle anar" dedi.
 
Anma etkinlikleri kapsamında gün içinde yürüyüş ve panel de düzenlenecek. Panele AK Parti MKYK Üyesi Mazhar Bağlı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat konuşmacı olarak katılacak.
 
 
ANMA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
 
Öğleden sonra da Hendek ilçe merkezinde Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 250 kişilik grup, ellerinde Gaffar Okkan'ın fotoğrafları sloganlar atarak yürüdü.
 
Anma etkinlikleri kapsamında Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden ilçeye gelen 250 kişilik grup Hendek Kampüsü önünde toplandıktan sonra sloganlar atarak Okkan'ın mezarına doğru yürüyüşe geçti. Gençler üzerinde 'Sen kardeşliksin yaşacaksın' yazılı bez afiş de taşıdılar.