G.Antep sabaha kadar ayaktaydı

G.Antep sabaha kadar ayaktaydı

Gaziantep'teki Gezi Parkı hareketi sabah 05.30'da sona erdi. Bugün de KESK'in eylemi var. Tüm Türkiye ayakta.

Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto eden Gaziantep, geceyi uykusuz geçirdi. Saat: 01.30’da başlayan eylem saat: 06.30 ‘da son buldu. Eylemciler, Taksim olayı sonuçlanıncaya kadar protestolara devam edeceklerini açıkladı.

Saat: 1.30’da Gaziantep Üniversitesi önünde toplanan grup, buradan kampüse girerek öğrenci yurdundaki eylemcilerle buluştu. Üniversite içerisinde bir saat kadar süren eylem daha sonra Karataş çıkışında devam etti. Burada oturma eylemi yapıp ateş yakan eylemcilere vatandaşlardan da destek geldi.

Saat: 04.40 sıralarında, Üniversite Bulvarı üzerinden, Binevler , fıstık araştırma, ordu caddesi üzerinden başlatılan yürüyüş, Vali Konağı önünde polisler tarafından durduruldu. Çevik Kuvvet ekipleri ve Toplumsal Olaylarla Mücadele Aracı (TOMA) eylemcileri bırakmadı. Burada güvenlik görevlileri ile eylemciler arasında yarım saat süren tartışmada zaman zaman tansiyon yükseldi.

Her yer Taksim, her yer direniş “ “ Susma Haykır, Halklar kardeştir” sologanı atan göstericilere trafiği kapatmama koşulu ile yürüyüş izni verildi. Ordu Caddesi’ndeki askeri kışlanın önünde “ Mustafa Kemal’in askerleriyiz” “ En büyük asker bizim asker” " Direne direne kazanacağız "sologanı, bir grup asker tarafından alkışlandı.

Başkarakol ve Gaziantep Lisei önünden geçilirken, araçların kornalarını çalarak eylemcilere destek verdikleri Gözlendi. Yeşilsu Parkı’na gelen eylemciler burada oturarak eylemlerinin devam edeceğini belirttiler.

Gaziantep’te bugün KESK’e bağlı sendikalar ile saat 19.00’da CHP ve Direngeziparkı topluluğu Kırkayak Parkı’nda eylem yapacaklar.

FOTOĞRAF: Haber-Fotoğraf: Atilla Karaduman- Murat Güreş- Şahin Ateşoğlu