G-20'de Aile Pozu

G-20'de Aile Pozu

G-20 Zirvesi'ne katılan liderler, toplantıların ardından aile fotoğrafı çektirdi. Kritik zirvedeki gergin toplantıların aksine aile pozuna samimi kareler yansıdı.

Rusya ve ABD arasındaki gerilim fotoğraf çekimine de yansıdı. Çekim sırasında Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama arasında yer aldı. Bu arada Başbakan Erdoğan, fotoğraf çekimine İngiltere Başbakanı David Cameron ile konuşarak geldi.
 
HERKESİN AKLI SURİYE'DE
G-20 zirvesine katılan liderlerin hemen hepsinin aklında, Suriye'ye düzenlenmesi gündemde olan askeri müdahale vardı. Ev sahibi Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, zirvenin hemen öncesinde yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler kararı olmadan Suriye'ye yapılacak bir müdahalenin "saldırganlık" olacağını söyledi. ABD Başkanı Barack Obama ise uluslararası toplumun "inandırıcılığının" risk altında olduğunu belirtiyor. Başbakan Erdoğan Suriye'deki müdahaleye sessiz kalmayacakları yönünde görüş belirtirken, Almanya bu konuda tarafsız bir yol izlemekten yana.