FUHUŞA ZORLADIĞI KARISINI CANLI CANLI KUYUYA ATTI

FUHUŞA ZORLADIĞI KARISINI CANLI CANLI KUYUYA ATTI

Kimliği Adana'da anne ve babasının mezarları açılarak alınan DNA örneklerinden belirlendi.

KAYSERİ'de polisin 9 yıl sonra aydınlattığı kuyu cinayetiyle ilgili sır perdesi aralandı. Adanalı 32 yaşındaki Huriye Arısoy Karaman'ın, kendisini fuhuşa zorlayan eşi 44 yaşındaki Metin Karaman tarafından önce bıçaklanıp yaralandığı, sonra canlı canlı 8 metre derinlikteki kuyuya atıldığı ortaya çıktı.

KÜÇÜK YAŞTA KIZA TECAVÜZ'DEN HAPİSTE

Genç kadının yıllar sonra çürümüş cesedi bulunurken, kimliği Adana'da anne ve babasının mezarları açılarak alınan DNA örneklerinden belirlendi. Cinayetle ilgili gözaltına alınan 3 kişiden Hakan Deli tutuklanırken, cinayet şüphelisi eşi Metin Karaman'ın 'küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismar' suçlamasıyla Amasya Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu bildirildi.

KARISINI ERKEKLERE PAZARLIYORMUŞ

Olay tarihinde 23 yaşındaki olan Huriye Arısoy, Adana'daki evinden kaçarak, Kayseri'ye geldi. Burada önce fuhuşa aracılık eden R.T.'nin eline düştü. Daha sonra Metin Karaman'la tanışarak evlendi. Metin Karaman, fuhuş yapmak istemeyen genç kadını tehdit ve dayak zoruyla erkeklere pazarlamaya başladı. Adana'daki ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu genç kadın, eşinin yanından 3 kez kaçtı. Ancak her seferinde Metin Karaman, Huriye Arısoy Karaman'ı bulup, zorla Kayseri'ye getirerek, erkeklere pazarlamaya devam etti. 12 Eylül 2005 tarihinde, Yılanlıdağ eteklerindeki Kazım Karabekir Mahallesi Sur sokak Akkaya bağları yakınlarında oturan Metin Karaman, fuhuş yapmak istemeyen eşini, arkadaşı Hakan Deli ile birlikte evin 400 metre uzağındaki 10 metre derinliğindeki su kuyusunun yanına götürüp, 3 bıçak darbesiyle yaraladı. Gözü dönmüş koca, daha sonra Hakan Deli'nin yardımıyla kanlar içindeki Huriye Arısoy Karaman'ı yaralı halde kuyuya atıp, kapağını üzerine kapattı. 

CESEDİ 2 AY SONRA BULUNDU

2 ay sonra, çevrede oynayan çocukların kuyudan gelen kötü kokular nedeniyle polise yaptığı ihbar üzerine genç kadının çürümüş cesedi bulundu. İtfaiye ekiplerince tanınmaz halde kuyudan çıkarılan ceset, örnek alındıktan sonra toprağa verildi. 

Faili meçhul kalan olaydaki dosyayı yeniden açan Kayseri Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri, önce genç kadının kimliğini belirledi. Kayıp ihbarı veren, geçen sürede yaşamlarını yitiren Adana'daki anne- babadan alınan DNA örnekleriyle Kayseri'deki cesetten alınan örnek karşılaştırıldı. Adli Tıp'ta yapılan testin ardından cesedin Huriye Arısoy Karaman'a ait olduğu belirlendi.

ÜVEY KIZIN TANIKLIĞI ARDINDAN

Polisler önce, ölen kadının eşi Metin Karaman'ın kızı A.K.'nın ifadesine başvurdu. Genç kız, üvey annesinin 9 yıl önce babasının alkol aldığı kuyunun olduğu yere döverek götürdüğünü, daha sonra üvey annesini görmediğini, babasının da bir ay sonra nüfus ve evlilik cüzdanını sobaya atıp yaktığını anlattı. Bunun üzerine dedektifler Metin Karaman'ın yanından ayrılmayan Hakan Deli ile M.G ve Ö.D.'yi yakalayıp gözaltına aldı. Deli, arkadaşı olan Metin Karaman'ın eşi Huriye'ye fuhuş yaptırdığını, o gün yine kaçtığı için kuyunun başında üç yerinden bıçaklayıp, canlı canlı kuyuya atıp, kapağını kapattığını anlattı. Deli, "Cinayete ben karışmadım, Sadece, olay yerinde bulundum. Metin'in Huriye'yi bıçaklamasına ve kuyuya atmasına mani olamadım. Daha önce de başka suçlardan cezaevine birkaç girip çıktığım için, polise gitmeye çekindim" dedi.

Deli tutuklanırken, diğer 2 şüpheli adli kontrol verilerek serbest bırakıldı.

KAMYON TAKSİDİ İÇİN BIÇAKLAYIP, KUYUYA ATMIŞ

Amasya Kapalı Cezaevi'nde 'küçük yaştaki kız çocuğuna istismar' suçundan tutuklu bulunan ve 'fuhuş yaptırmak' suçundan sabıkalı Metin Karaman hakkında da adli işlem yapıldı. Eşini kuyuya atıp öldürdüğü iddia edilen Metin Karaman, bu suçtan da hakim karşısına çıkarılacak. Karaman'ın, eşini pazarlayarak elde ettiği paraya güvenerek taksitle kamyon satın aldığı, Huriye Arısoy Karaman'ın artık fuhuş yapmak istememesi üzerine de öfkelenip cinayeti işlediği iddia edildi.

Öte yandan, Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, 9 yıldır şüphelileri gizli kalmış cinayeti ortaya çıkartarak çözen Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu çalışanlarının ödüllendirileceğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı