FUATAVNİ'DEN ŞOK TÜBİTAK İDDİALARI

FUATAVNİ'DEN ŞOK TÜBİTAK İDDİALARI

Twitter'da attığı tweetlerle fenomen haline gelen @fuatavni hesabından yine akıl almaz iddialar çıktı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) dünyanın en büyük yolsuzluk iddialarını ortaya çıkaran ses kayıtları (tape) için montaj olduğuna ilişkin raporunun CHP’nin verdiği gensorunun Erdoğan’ın kimsayısını bozması üzerine hazırlandığı ileri sürüldü. Raporun, TÜBİTAK’ta değil, emniyette hazırlatıldığı, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'ni (BİLGEM) başkan yardımcısı ile kuruma dışarıdan danışmanlık yapan bir uzmana imzalatıldığı iddia edildi.

Çarpıcı iddaalar, Başbakanlık kaynaklı çarpıcı kulislerin paylaşıldığı, Twitter’daki “Fuatavni” (Fuat Avni) hesabından ortaya atıldı. Başbakanlık’ta görev yapan cemaate yakın bir kişi tarafından yönetildiği tahmin edilen hesapta paylaşılan iletilerde, cemaate yönelik cadı avı kapsamında TÜBİTAK’taki görevden almaların ardından bu kurumda ses uzmanı kalmadığı ileri savunuldu.

Erdoğan’ın korkulu rüyasına dönüşen hesaptan paylaşılan, çarpıcı iddiaların yer aldığı iletiler şöyle:

“1. BB, 25 Aralık'tan sonra 'Ofisime ve evime böcek koyanları açıklayınca paralel yapıyı göreceksiniz' demiş casusluk iddiasında bulunmuştu.

2. Dar Oligarklar'ın baskı ve tehditlerine rağmen Tübitak'taki bilim insanları böcekle ilgili sahte rapor düzenlemeyi kabul etmediler.

3. Baskılar aileleri tehdit etmeye kadar varınca Tübitak'taki gerçek ve yürekli bilim insanlarından biri dayanamayıp bu planı deşifre etti.


4. 'Bizden böcekle ilgili geriye dönük sahte rapor hazırlamamız isteniyor' demiş ve görevi bırakmıştı. Oyun bozulunca BB, çılgına döndü.

5. BB, haftada bir kaç defa hisli Fikri'yi
'Hala bir şey bulamadınız' diye azarlıyor ve her cuma Tübitak'tan rapor alıyordu.

6. Fikri usülleri alt üst ederek atadığı ve kurumun bütün yetkilerini devrettiği genel sekreter Arif'ten bir şeyler yapmasını istiyordu.

7. CHP meclise ses kayıtları ile ilgili gensoru verince kimyalar bozuldu. Hisli Fikri BB'nın gazabına uğradı. Ses kayıtları aklanmalıydı.

8. Tübitak'ta çalışan herkes bilir ki kurumda herhangi bir ses kaydının montaj olup olmadığını analiz edecek uzman ekip kalmamıştır.


9. Montajlama raporunun emniyet kriminal şubede yapılması kararlaştırıldı. Genel sekreter Arif E.G.Müdürlüğü'ne gidip organizeyi yaptı.

10. Emniyet Kriminal Şube'ye tam anlamıyla itimat (!) edemediklerinden BB'nin değil E.Bağış'ın ses kayıtlarını vermeyi uygun gördüler.


11. Emniyet Kriminal'deki bazı biatçılar yüzlerini kara çıkarmadı ve montaj raporunu hazırladı. Sıra rapora imza atacak isimlere gelmişti.

12. Hisli Fikr
i 'Efendim rapor hazır ama henüz imzalı değil' diyince kimse ne demek istediğini anlamamış hatta gülüşmelere neden olmuştu.

13. Belge'ye imza atacak isimler bulundu. Bilgem'e Başkan Yrd. yapılan Lami Kaya ve Medipol Ünv. Bilgem'e danışmanlık yapan Hüseyin Aslan.

14.Göreve geldiğinde
'Tubitak kurumsal bilirkişi raporu vermez' diyen Hisli Fikri 'Tubitak bilirkişi raporu verdi' diyerek kendini yalanladı.

15. Sözde Tubitak (!) raporunda BB'nin ses kaydının analizi olmamasına rağmen Havuz Medyası BB'nin ses kaydı montajmış diye haber yaptı.

Montaj olan tek şey yıkılmaya yüz tutmuş saltanatlarıdır.”

Kaynak:Haber Kaynağı