FUAT AVNİ'NİN İDDİALARI DOĞRU ÇIKTI!

FUAT AVNİ'NİN İDDİALARI DOĞRU ÇIKTI!

Yeni Şafak, Star, Takvim ve Akşam gazetesi bugünkü manşetlerine Soma faciası sonrası başlatılan soruşturmaya atfen 'Hesap verme zamanı' başlığını taşıdı. Fuat Avni İktidarın Soma'daki suçu şirkete atacağını ve bu suçtan kurtulmaya çalışacağını söylemişti.

Soma faciasının yedinci gününde yaşamını yitiren 301 işçinin cenazeleri memleketlerinde toprağa verilirken, Yeni Şafak, Star, Takvim ve Akşam gazetesi bugünkü manşetlerine aynı başlıkla çıktılar.

Facia ilişkin başlatılan soruşturmaya atfedilen manşette, “Hesap verme zamanı” başlığı ile maden ocağının işletmecisi Soma Holding hedef alınarak gözaltı ve tutuklamalara ilişkin bilgi verildi.

Sosyal medya ve kamuoyunda yaşanan faciaya ilişkin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın maden ocağına verdiği sağlam raporu eleştirilmiş ve istifaya davet edilmişti. BaşbakanTayyip Erdoğan’ın Soma’daki hükümete yönelik protestolar esnasında vatandaşa tokat attığı iddiaları da tartışmaya yol açmıştı.

FUAT AVNİ'NİN İDDİASI DOĞRU ÇIKTI

Fuat Avni Soma Faciasının ikinci gününde bu iddiayı ortaya atmıştı;

Fuat Avni'nin iddiasına göre, AKP hükümeti yapılan eleştirilerden bir türlü kurtulamadığı için bütün eleştiri oklarını maden sahibi Alp Gürkan'a yönelterek Soma olayındaki ihmalden kurtulacak. Hükümet yandaşı medya ikinci gün sonrasında eleştiri oklarını tamamen maden şirketi Soma Holding'e yöneltti. Olayda şirketin sahibi Alp Gürkan'ın hatalı olduğunu açık bir şekilde dillendirmeye başladı. Yandaş medyanın eleştrileri üzerine maden şirketi yöneticileri hazırlıksız alel acele basın toplantısı düzenledi ve çuvalladı. Böylece şirket tüm sorumluluğu üzerine alacak ve AKP iktidarı bu sorumluluktan sıyrılacak. Perde arkasında yapılan bu anlaşma gereği Soma Holding'e ihaleler verilmeye devam edecek.

DAHA ÖNCE DE AYNI MANŞETLERLE ÇIKMIŞLARDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamadan sonra Sabah, Star, Yeni Şafak, Türkiye, Habertürk ve Zaman gazeteleri aynı manşetle çıkmıştı.

İşte 'Demokratik taleplere canımız feda' lafını manşetlerine taşıyan 6 gazete...

İşte Fuat Avni'nin yazdıkları:



İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Kaynağı