FUAT AVNİ'NİN BOMBA İDDİASINDAN SONRA BUNLAR OLDU

FUAT AVNİ'NİN BOMBA İDDİASINDAN SONRA BUNLAR OLDU

İddiaların ardından dün, İhlas Holding'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a bir açıkalama yapıldı.

Twitter fenomeni Fuat Avni, bünyesinde Türkiye gazetesi ve TGRT'nin de bulunduğu İhlas Grubu'nun iflas ettiğini iddia etti. Cumhuriyet gazetesi sitesinden bu spotla duyurulan haber piyasalarda bomba etkisi yaptı. Ardından meydana gelen gelişmeler şöyle

KAMU BANKALARINA KREDİLERİNİ ÖDEMEYEN

Operasyonları önceden haber veren Fuat Avni konuyla ilgili Twitter hesabına "İlk benden duymuş olun, kamu bankalarına kredilerini ödeyemeyen İhlas Grubu battı" yazdı.

İHLAS HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

İddiaların ardından dün, İhlas Holding'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a bir açıkalama yapıldı. İhlas Yayıncılık Holding hisselerinin ağırlıklı kısmınının Borsa İstanbul’a (BIST) satıldığının açıklandığı açıklamada şunlar kaydedildi: "Bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yapmış olduğumuz özel durum açıklamasında belirttiğimiz sosyal medyada grubumuz hakkında çıkan asılsız, mesnetsiz haberler üzerine, bir aracı kurum, kredilerimizin teminatı olarak verilen İhlas Yayın Holding AŞ hisselerinden 9.662.000 adedini 0,26 TL birim fiyat ile haberlerin mesnetsiz ve gerçeği yansıtmadığını ilgili aracı kuruma defaatle bildirmemize rağmen re’sen satış yolu ile BIST’te  satmıştır. Yapılan satış neticesinde İhlas Yayın Holding AŞ’de sahip olduğumuz pay oranı yüzde 49,71’e düşmüştür. Aracı kurum tarafından yapılan bu re’sen satış ile grubumuzun hiçbir aracı kuruma kredi borcu kalmamıştır."

Kaynak:Haber Kaynağı