FUAT AVNİ’DEN ŞOK IŞİD KOALİSYONU İDDİALARI

FUAT AVNİ’DEN ŞOK IŞİD KOALİSYONU İDDİALARI

Fuatavni Türkiye’nin neden koalisyona girmediğini yazdı.

Fuat Avni yine çok konuşulacak iddialar ortaya attı. İddialara göre Erdoğan rehineler nedeniyle değil, yurt içindeki IŞİD militanları ve devletin yabancı istihbarat servisleri tarafından dinlenmesi nedeniyle koalisyonu reddetmek zorunda kalmış.

İşte Fuatavni’nin gündem yaratacak tweetleri:

1.Tiran'ın, IŞİD konusunda gerekeni yapamamasının nedeni rehineler değil. İstanbul'da yerleşik olan ve ne yapacağı kestirilemeyen IŞİD'çiler

2. Paralel Yapı bahanesiyle dağıtılan emniyet mensuplarının çoğu IŞİD destekçilerini adım adım izlemiş kayda almıştı. Hazırlıklar çöpe gitti

3. IŞİD ve El-Kaidevari örgütlerin İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde hücresel yapıya büründüğü rapor edildi ama dikkate alınmadı.

4. O dönem Esed'i devirmeyi düşünen Tiran ve aveneleri İstanbul'da yapılanan bu grupların Suriye'deki merkezine mühimmat gönderiyordu.

5. Esed'in, irili ufaklı bir çok muhalifine gönderilen silahın, Türkiye'yi dinleyen büyük devletler tarafından kayda alındığı ortaya çıktı.

6. Tiran'ın, CB olmasını bekleyen devletler, dinlemeleri gündeme getirerek Tiran'ı 'Ne dersek yapacaksın kıvamına' getirdiler.

7. Çözüm Süreci gibi IŞİD'e destek konusunda da TSK'yı doğru düzgün bilgilendirmeyen ve Mİt maharetiyle aldatan Tiran, şimdi çıkmaza girdi.

8. ABD ve diğer müttefiklerin IŞİD konusunda destek bekledikleri Tiran, kendini halife gördüğünden beslediği grupları kime nasıl anlatsın.

9. IŞİD'in kullandığı silahların Türkiye'ye ait olması bir yana İstanbul'un göbeğinde yapılacak kanlı eylemlerde de bu silahlar çıkabilir.

10. 'IŞİD'in Türkiye'deki militanları kontrol altında' diyen Fidan, bir kaç aydır 'Hücre yapılarını çözemedik ve izlerini kaybettik' diyor.

11. Tiran'ın, kendini dünya lideri ve İslam Halifesi görmesi sonucu attığı adımlar, ülkeyi ağır ağır kaosa sürüklüyor. Çıkmaza girildi.

12. Tiran, Zirve'de eline tutuşturulan dosyalarla dönüp toplantı üstüne toplantı yapsa da işin içinden çıkılamıyor. Herkes gergin ve çaresiz

Kaynak:Haber Kaynağı