FUAT AVNİ'DEN CHP'YE JET YANIT

FUAT AVNİ'DEN CHP'YE JET YANIT

Twitter hesabından ileri sürdüğü iddiaların bir çoğu gerçek çıkan fenomen @Fuat Avni'nin sandıklarda hile yapacak olanların listesi şeklinde ortaya attığı iddiaya CHP'den ilginç bir açıklama gelmişti

CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi tarafından yapılan açıklama Fuat Avni takipçilerini şaşırtacak cinstendi. CHP Genel Merkezi yerine bu denli çok öneli olan bir konuya neden İstanbul İl Başkanlığı'nın bir görevlisinin yanıt verdiği anlaşılmazken, Vatandaşlar rahat olsunlar, Fuat Avni'ye itibar etmeyiniz şeklinde yapılan açıklama ise tartışmalara neden oldu. Öte yandan fenomen @Fuat Avni CHP'nin bu açıklamasına yine hesabı üserinden yanıt verdi. İşte ayrıntılar

CHP BAŞVURU YAPMIŞ LİSTELERİN GERÇEK OLMADIĞI SONUCUNA ULAŞMIŞ AMA

AKP’nin seçimlerde hile yapacağı, oy çalacağı iddia edilen ekiplerine ilişkin listenin Yüksek Seçim Kurulu’ndaki (YSK) sandık kurulları ve başkanları olmadığı; Kaçak Saray’a sunulan, partinin gayriresmi oy hırsızları ve organizötlerini de kapsayan liste olduğu ileri sürüldü.

CHP NEREYE BAŞVURDU ?

CHP İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun İşbilen, partinin sandıklarda oy hırsızlıklarını önlemek için aldıkları önlemlere ilişkin basın toplantısında, Fuat Avni’nin listesine ilişkin bir soruyu da yanıtladı. İşbilen, "Fuatavi isimli kullanıcının söylediği isimlerle ilgili gereken başvuruları yaptık ama çok da doğru olmadığını gördük. Yayınladığı bazı isimlerin aslında görev almadıklarını gördük. Çok da itibar etmemek lazım" dedi.

FUAT AVNİ'NİN YANITI

Twitter’daki “Fuat Avni” hesabından, iktidar ve merkez medyanın İşbilen’in bu açıklamasının ardından listenin uydurma olduğu yönündeki haberleri üzerine bu kez şu iletiler paylaşıldı:

“1. Güzel insanlar, seçim hilesi yapacakların listesini YSK'dan aldığımı, YSK listesi olduğunu söylemedim. 

“LİSTEDE DAHA BİNLERCE AK HIRSIZ VAR”

2. Liste Ak-Hırsızlar listesi. Bazıları resmi görevli bir kısmı da partinin gayri resmi organizatör hırsızları.

3. Listeyi Ak-Hırsızlar çetesi başkanı Beşir Atalay Y....'e sundu. Dosya Kaçak Saray'da ve listede daha binlerce Ak-Hırsız var.

4. Parti görevlileri, Oy ve Ötesi gönüllüleri sandıklara da oylara da sahip çıksın. Hırsızları deşifre etmek de benden.

5. Herkes mutlaka oy kullansın. Oylar sisteme girinceye kadar her safhada oylara sahip çıksın. AKP'nin bir oy dahi çalmasına fırsat vermesin.

Cumhuriyet tarihinin en önemli demokrasi mücadelesi yaşanıyor. Bu mücadeleyi verenlerle polemiğe girmeyi doğru bulmuyorum.”

İŞTE FUAT AVNİ AÇIKLAMASI

fuat_avni_secim_hile2-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı