FUAT AVNİ'DEN ÇARPICI İDDİALAR

FUAT AVNİ'DEN ÇARPICI İDDİALAR

Twitterda paylaştı.

Twitter fenomeni Fuat Avni Askeri Casusluk Dosyası'nı takip eden istihbaratçılara operasyon yapılacağını iddia etti. Fuat Avni'nin iddiasına göre AKP askere kumpas yapanları yakaladık algısı oluşturarak bu zamana kadar ki tüm tutuklamaları paralele yüklemeye çalışıyor.

Fuat Avni'nin iddiaları şöyle;

"İzmir Askeri Casusluk Dosyası'nı takip eden istihbaratçılara önceki gün operasyon yapacaklardı. Listede kendi adamları da olunca ertelendi.

Operasyonda göz altına alınacak olan 'Kaç Kudret Kaç' kilit rol oynuyor. 'Beni almasınlar' diye ulaşmadığı ve yalvarmadığı kimse kalmadı.

İzmir Askeri Casusluk Dosyası'yla ilgili somut deliller ve belgeler ilgili kişlere birifingde sunulmuştu.Tespit edilen suçlar ürkütücü.

Dosya B.Arınç, İ.Naim Şahin, 10. Daire Başkanının katıldığı heyetle MİT Müsteşarı'na, Valiler Cahit Kıraç ve Mustafa Toprak'a sunulmuştu.

İzmir Askeri Casusluk Dosyası'nın içeriğinden Kom Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da haberdar edilmişti.

Vali Mustafa Toprak brifing sonrası tanıdığı bürokratlarla ilgili bulguların doğru olduğunu beyan etmişti. Deliller karartılacak gibi değil.

Casusluk Dosyası'nı kapatmak için İzmir İstihbarat'a operasyon yapılacak. Gözaltı listesi telaşla hazırlanınca adamlarını da yazdılar.

Gözaltı listesi yeniden düzenlenince ertelenen operasyona start verilecek ve 'Askere kumpas yapanları yakaladık' algısı oluşturacaklar."

İşte o tweetler;

a2-010.pnga1-010.png

Kaynak:Haber Kaynağı