FUAT AVNİ'DEN BANK ASYA BOMBASI

FUAT AVNİ'DEN BANK ASYA BOMBASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir açıklamasında "Zaten Batmış" iddiasında bulunarak büyük eleştirilere hedef olduğu Bank Asya'ya el konulması olayını Fuat Avni böyle sçıklamış

Geceyarısı operasyonu ile hakkında uzun süredir spekilasyonlar yürüten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir açıklamasında resmen "Zaten Batmış" iddiasında bulunarak büyük eleştirilere hedef olduğu Bank Asya'ya el konulması olayını ünlü Twitter fenomeni Fuat Avni yine operasyondan önce bildiği ortaya çıktı.

YİNE BİLDİ

Fuat Avni'nin bu bomba açıklamasının arıdndan geceyarısı operasyon yapılarak bankanın yönetimine elkonulduğu açıklandı. Ekonomi ve siyasi çevrelerde büyük tepki ile karşılanan operasyonun ardından bankada hesabı olanlar banka şubeleri önünde toplanarak "el konma "operasyonunu sessiz protestoya başladılar. An itibari ile Türkiye'nin bir çok ilinde vatandaşlar Bank Asya binaları önünde toplanarak kararı protesto eden pankart ve dövizler açtılar. 

BANKA ÖNÜNDE POLİS ORDUSU

Banka çalışanları kimlik kartlarını göstererek içeri girebilirken, banka müşterileri ise kimlik kontrolü ile içeri alınıyor. Barikatın arkasında çok sayıda çevik kuvvet ekibi hazır bekletiliyor.
Bank Asya yönetiminin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'na devrinin ardından, çok sayıda vatandaş bankanın Ümraniye'deki genel müdürlük binası önünde beri bekliyor. Bina çevresinde akşam saatlerinden itibaren polis ekiplerinin bariyerlerle aldığı güvenlik önlemi de devam ediyor.
Polis ekiplerinin kurduğu barikatın arkasına geçişe izin verilmiyor. Banka çalışanları kimlik kartlarını göstererek içeri girebilirken, banka müşterileri ise kimlik kontrolü ile içeri alınıyor. Barikatın arkasında çok sayıda çevik kuvvet ekibi TOMA'larla hazır bekletiliyor.

FUAT AVNİ YAZDI, TMSF HAREKETE GEÇTİ

 Twitter fenomeni Fuat Avni, Erdoğan'ın Bank Asya yönetimine el koydurması karşılığında Mutalip Ünal'a milletvekilliği sözü verdiğini iddia ettiği açıklamasının ardından geceyarısı Bank Asya'ya el konulduğu bildirildi..
Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesinin başarısız olduğunu bu nedenle Erdoğan'ın bankanın yönetimine el koydurma yolunu izlediğini yazan Twitter fenomeni, bu yöntemle halkta panik havası oluşturarak, ciddi miktarda ve ani mevduat çekilişi hedeflendiğini iddia etti.

İŞTE O İDDİLAR

6-10.jpg

1-5.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı