FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Fuat Avni'nin iki gün önce attığı tweetler yine gerçek çıktı

CUMHUR BAŞKANLIĞI SARAYINDA 10 AY ÇALIŞTI

Suruç’taki canlı bomba saldırısında katledilen 31 kişi ile İstanbul’da Günay Özarslan’ın öldürülmesine tepki olarak Ankara Yüksel Caddesi’nde 2 gün önce eylem yapıldı. Eyleme müdahale eden polis, 13 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler arasında bulunan G.B’nin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 10 ay çalıştığı ve bir süre önce işten çıkartıldığı belirlendi.

PERSONELİ MİT SORGULUYOR 

G.B., emniyetteki sorgusunda bir taşeron firma aracılığıyla kısa süre Saray’da çalıştığını beyan ederek, eylemle ilgisinin bulunmadığını, eyleme katılan bir arkadaşını gördüğünü, ona selam verip konuştuğu sırada polisin müdahalede bulunduğunu ve gözaltına alındığını söyledi. İstihbarat ve terör polisi ise yaptığı incelemede G.B.’nin Saray’da çalıştığını doğruladı. Terör ve istihbarat polisi, G.B.’nin bağlantılarını da araştırdı. DHKP-C, terör örgütüyle bağlantılı sorgulanan G.B., gözaltına alınan diğer kişilerle birlikte adliyeye sevk edildi. G.B., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, herhangi bir sabıka kaydı olmayan G.B.’nin, katıldığı bazı eylemlerde daha önce de gözaltına alındığı bildirildi.

FUAT AVNİ İKİ GÜN ÖNCE YAZDI 

İnternet fenomeni Fuat Avni, son operasyonlarda gözaltına alınan DHKP/C üyesi G.B’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 10 ay temizlik elemanı gibi çalıştığını iki gün önce yazmıştı. 

Fuat Avni şöyle yazdı:

fuatavni-002.jpg

“DHKP-C'ye mensup biri İsrafsaray'a sızıp 10 ay temizlik elemanı gibi çalışabiliyor. DHKP-C üyesi G.B. aylarca İsrafsaray'da çalışmış. Örgüt üyesi olduğu için değil kırdığı avizeden dolayı işten çıkarılıyor. DHKP-C'ye yapılan operasyonlarda gözaltına alınan G.B'nin örgüt üyesi olması şoka soktu. Fidan'dan şüpheleniyorlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı