FUAT AVNİ TWEETLERİ ATAN "14 AĞUSTOS'CU" YAKALANDI

FUAT AVNİ TWEETLERİ ATAN "14 AĞUSTOS'CU" YAKALANDI

Fuat Avni olduğu ileri sürülen Mustafa Koçyiğit adlı hesaptan, "başarısız darbe" girişimi ardından "14 Ağustos'u bekleyin" mesajı ile 2. darbe girişimi iması yaratan kişi de yakalandı.

Twitter'de yıllardır AKP İktidarı ve Erdoğan'ın çevresinden bilgiler paylaşan ve bir çoğu doğru çıkan fenomen hesap Fuat Avni sırrı çözülmeye başlandı.

Fuat Avni hesabın birden fazla kişi taraından kullanıldığı ancak devlet içerisine sızmış çok sayıda cemaat mensubu tarafından bilgilendirildiği ortaya çıktı. 

16 GÜNDÜR YAZMIYOR, YAKALANDI MI ?

Devlet idarecilerinin en yakınında bulunan bu kişilerin iletişimde inanılmaz yöntemler kullandığı ve devlet olanaklarından yararlandığı da ortaya çıktı. Yapılan operasyonlar sonucu 16 gündür Fuat Avni adlı hesaptan hiç mesaj atılmadığı dikkat çekerken, Fuat Avni olduğu ileri sürülen Mustafa Koçyiğit adlı hesaptan, "başarısız darbe" girişimi ardından "14 Ağustos'u bekleyin" mesajı ile 2. darbe girişimi iması yaratan kişi de yakalandı. İşte ayrıntılar.

PARA KARŞILIĞI ATTIM

Mustafa Koçyiğit ismiyle Twitter’dan paylaşımlarda bulunan Furkan Ülger yakalandı. Ülger'in söz konusu tweet’leri para karşılığı attığını söylediği ileri sürüldü.

ELBİSTAN'DA YAKALANDI

Fuat Avni hesabına bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Başbakanlık uzmanı Mustafa Koçyiğit adına açılan sahte "amustafkocyigit" adlı twitter hesabını yöneten Furkan Ülger, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yakalandı.

AKP'nin yayın organlarından Sabah'ta yer alan haberine göre, hesaptan atılan "14.08.2016'da tekrar görüşmek dileğiyle, hoş çakalın" mesajı da kendisinin yazdığını söyleyen Ülger, bu işi para için yaptığını söyledi.

Furkan Ülger savcılıktaki ifadesinin alınmasından sonra mahkemeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı