FUAT AVNİ DEVLETE "PES" DEDİRTTİ

FUAT AVNİ DEVLETE "PES" DEDİRTTİ

Telekomünikasyon İnternet Daire Başkanı Ahmet Kılıç: Fuat Avni’nin hesabının filtrelenmesi teknik olarak mümkün değil, dünyada böyle bir teknoloji yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ”Delikanlıysan çık ortaya” dediği, eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın ”Evliya gibi bir adam” yorumunu yaptığı, gazeteci Ahmet Hakan’ın da ”Hayrünnisa Gül olabilir” diye yazdığı internet fenomeni Fuat Avni için, en yetkili ağız konuştu ve ”Onu engelleyemiyoruz” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Telekomünikasyon İnternet Daire Başkanı Ahmet Kılıç, ”Fuat Avni’nin hesabının filtrelenmesi teknik olarak mümkün değil, dünyada böyle bir teknoloji yok. Fuat Avni kendini saklayabiliyor. Bu özelliği var, engellememiz mümkün olmuyor” açıklaması yaptı.
Milli Piyango İdaresinin hesapları geçen hafta Meclis KİT Komisyonunda görüşüldü. Milletvekilleri yasa dışı kumar oynatan internet siteleri ile mücadeleyi sordular. Bu soruyu toplantıda bulunan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, İnternet Daire Başkanı Ahmet Kılıç cevapladı  ve bugüne kadar kapatılan bahis siteleriyle ilgili bilgi verdi.

FUAT AVNİ HESABI

MHP Adana milletvekili Mevlut Karakaya ise Başkan Ahmet Kılıç’a ‘’Fuat Avni kim, hakikaten bulunamıyor mu, ulaşılamıyor mu ?” diye sordu. Kılıç da şunları söyledi:

”Fuat Avni’nin hesabı bir URL’ye yani bir adrese tekabül ediyor, o adresin teknik olarak bizdeki erişim sağlayıcılar, Türkcell, Avea, Telekom vesaire tarafından filtrelenmesi mümkün değil, dünyada böyle bir teknoloji yok. İnternette HD ve HD-S tipi yayın var. HD-S yayın, kriptolu bir şekilde gidiyor ve filtre cihazı onu okuyup filtre edemiyor. Dolayısıyla, bir erişim engelleme kararı alınmış olsa dahi, doğrudan o hesabı erişim sağlayıcılar engelleyemiyor. Tek seçenek Twitter’a bildirimde bulunuyoruz. Twitter bunu çıkarıyor, bazen de çıkarmıyor. Epeyce çıkarmadığı var. Politikalarından falan bahsediyorlar. Bunların yurt içinde yetkilisi de yok. Zorlayacak uygulama yapılamıyor. İnternet’te, yasa dışı içeriklerle mücadele, kişilere, faillere ulaşma konusunda, teknik olarak kişinin kendini saklayabilme özelliği bulunduğu için bunları gerçekleştirmek mümkün olmuyor”


Fuat Avni’nin kimliği hakkında bugüne kadar her kafadan bir ses çıktı. O yorum ve iddialar şöyle:

R.Tayyip ERDOĞAN (Cumhurbaşkanı): Delikanlıysan çık ortaya, gizli olarak niye bu işi yapıyorsun. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Bizi caydıramazsın. Sende yürek varsa, delikanlılık varsa kod adıyla ortaya çıkma. Terör örgütünün mensubusun. O yüzden kod adıyla konuşursun…

Bülent ARINÇ (Eski Başbakan yardımcısı):  Fuat Avni kimdir bilmiyorum. Bilsem ben de hesabını göreceğim. Evliya gibi adam… Hızır mıdır, İlyas mıdır bilemiyorum.  Adamı meşhur etmeyelim Allah aşkına. Kimse kim…

Efkan ALA (İçişleri Bakanı): Fuat Avni bulunamıyor diye bir şey yok. Yani devletin de kendine göre bir takım yöntemleri var. Onun için hüküm cümlesi kurmamak lazım.

Emine Ülker TARHAN (Eski CHP milletvekili): Fuat Avni, Türkiye’nin ana muhalefet partisi.  Kim olduğunu bilmiyoruz ama ana muhalefet gibi.

Ahmet Hakan (Gazeteci):  Abdullah Gül’ün görev süresi bitiminde haksızlıklara maruz kaldıklarını söyleyen Hayrunnisa Gül, ”Fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım” dediğine göre, Fuat Avni, Hayrunnisa Gül olabilir…

Müjde AR (Sanatçı) : Acaba Abdülkadir Selvi, Fuat Avni olabilir mi? diye düşünmeden duramıyorum.

Mahmut TANAL (CHP milletvekili):  Bunu iktidar bilmiyorsa ben nereden bileyim? Aslında Fuat Avni benim…

Lütfü TÜRKKAN (MHP eski milletvekili): Fuat Avni, ‘Türkiye’yi dinledik, dinleyeceğiz’ diyen Alman Başbakan Merkel’dir.

Kaynak:Haber Kaynağı