FUAT AVNİ BULUNDU MU?

FUAT AVNİ BULUNDU MU?

AKP'de büyük korku yaratan ve her şeyi bilen Fuat Avni kimdir? AKP'li danışman mı?

@fuatavni bulundu mu ?

Günlerdir sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen Twitter kahincisi, @fuatavni bulundu iddiası,gündeme bomba gibi düştü. İddianın sahibi yine twitter'den  Furkan Haykır adlı ve gazeteci olduğu iddia edilen bir kimlik. İddiayı ortaya atan Furkan Hayır'ın adının ise 17 Aralık operasyonu ardından ortaya atılan ve skandal iddiaları ile gündeme bomba gibi düşen ses kayıtlarının birinde adı geçtiği öne sürülen, Melih Gökçek'in oğlu, Beyaz Tv yöneticisi Osman Gökçek ile aynı tapede geçiyor. Bu konuda sözcüde yayınlanan haber ise şöyle.

SARIGÜL’Ü İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇALIŞMASI

.....
Varank ise Gökçek’ten Sarıgül’ü sıkıştıracak soru istiyor ve Sarıgül’e bir canlı yayında bu soruları sorduracağını söylüyor.

Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek olduğu iddia edilen kişi, yayınladıkları Deniz Baykal’ın kaset komplosu görüntülerini Varank’a hatırlatarak, “o görüntülerden bir kuple gösterip bu görüntüler vardı eskiden, şimdi partiye geldiniz, ne düşünüyorsunuz dese o orada var ya ‘hınk’ diye kalır” diyor.

Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank olduğu iddia edilen kişi ise Osman Gökçek’ten zor bir soru hazırlamasını istiyor ve bu zor soruyu da Sarıgül’e sorduracağını söylüyor.

“BİR DE BÜLENT MUMAY VAR”
Gökçek olduğu iddia edilen kişinin, ‘Bir de Bülent Mumay var biliyorsunuz değil mi ağabey, bu hürriyet.com.tr’de’ diye sorması üzerine karşısındaki kişi iç çekerek ‘Bilmem mi yahu onu, bilmem mi’ diye sitem ediyor.

“GENÇ ÇOCUĞA SALDIRIYORLAR”
Mustafa Varank olduğu iddia edilen kişi, “Osmancığım, senin orada genç bir çocuğa saldırıyorlar şu an, aman çocuğu harcama sakın ha!’ diyerek uyarıyor.

Bunun üzerine verilen cevaptan saldırılan kişinin muhabir Furkan Haykır olduğu anlaşılıyor. 4 Aralık’ta Ekrem Dumanlı ile twitter üzerinden dershane tartışmasına giren Fatih Haykır’a Ertem Şener’in de karşılık verdiği görülüyor.

İşte Sözcü de yer alan bu haberde adı geçen Furkan Haykır, twitter'de inanılmaz iddilarda bulunan @fuatavni adlı kimliğin gerçek sahibinin, Gazeteci Kerem Gün olduğunu iddia etti. Fethullah Gülen hizmet hareketinden olduğunu gizlemeyen kerem Gün ise, bu iddiayı yalanladı. İddia sahibine teşekkür eden Kerem Gün "Sayesinde takipçilerim çok arttı" şeklinde mesaj yazdı hesabından.

İDDİANIN KAYNAĞI NE

Furkan Hayır iddiasını nasıl elde ettiğini açıklamadığı bir mail hesabı görüntüsüne dayandırıyor. İşte o iddia edilen belge.

bjw8px4iyaalnee.jpg-large.jpg

Aslında bu belgeyi kimse ciddiye almamıştı ancak, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ardından çıkan Erdoğan, Cemaat savaşında net olarak AKP ve Erdoğan tarafında yer alan Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın attığı twitter mesajından sonra yayıldı. Karaca'nın Twitter hesabında attığı mesaj ve kaynağı Furkan Haykır'ın iddiaları şu şekilde.

1964997_529469007171798_35652585_n.jpg

@fuatavni NE DEDİ?

Tüm bu iddialara artık Twitter'in kahramanlarından biri haline gelen ama gerçek kimliği hala bilinmeyen (çünkü ortaya atılan Furkan Haykır iddiası bir belgeye dayanmıyor) @fuatavni Twitter hesabından bu gelişmelere karşılık verdi mi? @fuatavni bu iddiaları ciddiye alınmış görünmüyor. O yine hesabından yakında olacaklardan ip uçları vermeye devam ediyor. En son konuya ilişkin sayabileceğimiz mesajlarının ekran görüntüsü şu şekilde.

969871_529482870503745_884170097_n.jpg

 

PEKİ KİM BU FUAT AVNİ

Baskıcı siyasi iktidarlar dönemlerinde, medyada takma isimler ile muhalif yazılar yazma modası vardı. Gerçek isimlerinin şöhretini geçmiş böyle bir çok yazar örneği verebiliriz. Teknoloji geliştikçe, yaygınlaşıp önem kazanan sosyal medyada da, böyle isimler her geçen gün çoğalıyor. 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ardından da yeni takma adlar ortaya çıktı. Artık dünyanın bile izlediği Haramzadeler ve Başçalan takma adları inanılmaz iddialar içeren ve neredeyse hergün bir konuşma kaydı servis ederek, yüzbinlerce takipçiye ulaştılar. Bu kimliksiz hesapların yanı sıra ileri sürdüğü iddiaları ve 140 karektere sığdırdığı mesajları ile AKP iktidarına büyük korku salan bir hesap daha ortaya çıktı. Binlerce takipçisi olan "Fuat Avni" hesabı, öne sürdüğü iddialar ile neredeyse hergün bir medya kuruluşunun manşetlerinde yer almaya başladı. Diğer hesapların aksine "Fuat Avni" hesabı öyle bilgiler içeren mesajlar atıyor ki, takipçilerinin yanısıra, iktidar mensupları "acaba içimizde bir köstebek mi var?"  şüphesine kapılıyor. İşte başı son bir kaç aydır "yolsuzluk ve rüşvet iddiaları" ile bir hayli ağrıyan AKP ve lideri Erdoğan'ı tedirgin ettiği düşünülen @fuatavni adlı hesabın cumhuriyet gazetesinde yer alan haberi.

AKP İÇİNDEN BİRİSİ Mİ?

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Twitter'da ortaya çıkan gizemli bir hesap, günlerdir sosyal medyanın gündemini meşgul ediyor. "Fuat Avni" isimli Twitter hesabı, yazdıklarıyla AKP içinden birisi izlenimi verirken, parti içinde de tedirginliğe yol açtı.

ERDOĞAN'IN DANIŞMANI MI?

Erdoğan için söylediği 'Korkma, titre' sözüyle binlerce takipçiye ulaşan 'Fuat Avni'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından birisi olduğu konusunda şüpheler var. Hatta öyle ki hesabı yöneten kişi geçtiğimiz günlerde, "Benim bu hesabı açmamdan sonra danışmanların dahi lokalde birbirlerinden şüphelendiklerine şahit oldum. Hatta ‘Fuatavni benim’ diye konuşanları bile işittim. Twitter hesabının bulunacağı konusunda endişem yok. Kim olduğumu tahmin ettirecek de bilgi vermedim, vermeyeceğimde" şeklinde bir de tweet attı.

YAYINLADIĞI ANKET OLAY OLDU: ERDOĞAN GÖRÜNCE ÇİLEDEN ÇIKTI

'Fuat Avni' hesabından geçtiğimiz günlerde bir de seçim anketi yayınlandı. Bu anketin Başbakan Erdoğan'ın önüne geldiğini, anketi inceledikten sonra 'BB' diye adını kısalttığı Erdoğan'ın çileden çıktığını yazan 'FuatAvni' hemen peşinden de, "Hala Paralel yapı Bakanlarıma iftira attı diyebiliyorsun. Eli uzun kendi pişkin adam" şeklinde tweet attı.

İşte 'FuatAvni'nin yayınladığı o anket:

12.jpg

'SIFIRLAYIN' TALİMATININ ARDINDAN YAŞANANLARI YAZDI

Söz konusu hesap dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ve Türkiye'yi sarsan 'para sıfırlama' ses kaydı ile ilgili olarak yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

"Evdeki paraları sıfırlayın" talimatının bizzat Başbakan Erdoğan tarafından verildiğini yazan 'Fuat Avni', madde madde şunları yazdı:

1. BB evdeki paraları sıfırlayın talimatı verdikten sonra aile el birliğiyle harekete geçti. Yapılan acemilik yüzünden her şey kayda alındı.

2. B.Albayrak 15 milyon doları 18 Aralık'ta A.Çalık'ın şirketi üzerinden Aktifbank'a aktardı. Aktifbank göstermelik alım-satım işlemi yaptı.

3. Dekontun medyanın eline geçtiği öğrenilince B.Albayrak ve abisi S.Albayrak Çalık Holdıng'i basarak yönetim kuruluna hakaretler savurdu.

4. Sümeyye BB'nin evinde gizli bölmelerde saklanan paraları çıkarmakla görevlendirilmişti. Paralar başarıyla başka yere sevkedildi.

5. Ses kaydında BB'nin sürekli Sümeyye geldi mi diye sorması paraların akibetinden duyulan korkudan ve yakalanma paniğinden kaynaklanıyor.

6. Sadece Bilal değil Berat, Emine Erdoğan, Enişte Ziya, Kardeş Mustafa Erdoğan ve Sümeyye işin içindeler. Erdoğan ailesi baronluk kurmuş.

FUAT AVNİ'DEN SEÇİM HİLESİ İDDİASI

Tüm bu iddialarının ardından bu gün yine sosyal medyada binlerce kere paylaşılan bir "seçim hilesi" iddiası ortaya atıldı. @fuatavni maddeler halinde sıraladığı seçim hilesi iddiaları konusunda seçmenleri uyarıyor. Hilenin safha safha nasıl yapılacağı konusunda bilgiler içeren 9 maddelik iddialar sosyal medya gündeminde yine bomba etkisi yarattı. İşte o iddialar.

1509944_640862699301986_53236506_n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı